Ίδρυση πανεπιστημιακών τμημάτων ζήτησε το Σουφλί από τον Συρίγο

Συντάκτης Νewsroom 19 Μαΐου, 2021 11:34

Ίδρυση πανεπιστημιακών τμημάτων ζήτησε το Σουφλί από τον Συρίγο

Και στο Σουφλί βρέθηκε ο Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, κατά την χθεσινή του επίσκεψη στον Βόρειο Έβρο με σκοπό το μέλλον των πανεπιστημιακών τμημάτων στον Βόρειο Έβρο, με την Δημοτική Αρχή να ζητάει ίδρυση πανεπιστημιακών τμημάτων και στην πόλη του Σουφλίου

Ο Δήμος Σουφλίου είναι δήμος που μέχρι τώρα δεν αποτελεί έδρα κάποιου πανεπιστημιακού τμήματος ενώ με αφορμή την επίσκεψη του Υφυπουργού επισημάνθηκε η χρησιμότητα δημιουργίας Επαγγελματικών Σχολών διετούς φοίτησης Μελισσοκομίας, Σηροτροφίας και Αμπελουργίας όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Δήμου:

Το Δημαρχείο Σουφλίου, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με το Δήμαρχο Σουφλίου, επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Συρίγος Άγγελος και ο Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης κ. Μήτκας Περικλής.


Ο Δήμαρχος Σουφλίου με τους συνεργάτες του, έθεσαν το διαρκές αίτημα της τοπικής κοινωνίας, για ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών του νομού Έβρου και την αναγκαιότητα στήριξης της περιοχής του Δήμου Σουφλίου, ο οποίος έως σήμερα εξαιρείται διαχρονικά απ’ όλους τους σχεδιασμούς για την ανάπτυξη της παιδείας και τη δημιουργία πανεπιστημιακών τμημάτων.

Χαρακτηριστική αναφορά έγινε στη στήριξη που πρέπει να δείξει η πολιτεία έμπρακτα με την ενίσχυση του τομέα της παιδείας, σε μια περιοχή που όλα αυτά τα χρόνια υφίσταται λογικές «λουκέτων».

Η Δημοτική Αρχή ζήτησε την ίδρυση Πανεπιστημιακών Τμημάτων, με ταυτόχρονη ενδυνάμωση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου και της ανάπτυξής του και στην περιοχή του Δήμου Σουφλίου, καθώς η περιοχή έχει τη δυνατότητα να στηρίξει κτιριακά, αλλά και με άμεση εφαρμογή στο πεδίο.

Ταυτόχρονα, επισημάνθηκε η χρησιμότητα δημιουργίας Επαγγελματικών Σχολών διετούς φοίτησης Μελισσοκομίας, Σηροτροφίας και Αμπελουργίας.


Συντάκτης Νewsroom 19 Μαΐου, 2021 11:34

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV