Έτοιμη θα είναι σε 30 μήνες από τώρα η «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Φερών»

Συντάκτης Νewsroom 9 Νοεμβρίου, 2011 09:39

Υπογράφηκε την Τρίτη 8 Νοεμβρίου και ώρα 11:00 στο γραφείο Δημάρχου, η σύμβαση του έργου «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Φερών», από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελο Λαμπάκη, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΑ, κ. Γεώργιο Ουζουνίδη και τον ανάδοχο του έργου, κ. Παναγιώτη Παρασκευόπουλο, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Χρήστου Γερακόπουλου και υπηρεσιακών παραγόντων. Το έργο θα κατασκευαστεί στη νότια περιοχή των Φερών, κοντά στο Δέλτα του Έβρου.


Ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την υπογραφή της σύμβασης, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης επεσήμανε στις δηλώσεις του τη μεγάλη σημασία του έργου τόσο για τις Φέρες όσο και για την ευρύτερη περιοχή, καθώς αυτό διακρίνεται για τον σύγχρονο σχεδιασμό του που θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί έως και 10.000 κατοίκους.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ τόνισε την αξιοπιστία του αναδόχου, ο οποίος έχει αναλάβει στο παρελθόν ανάλογες κατασκευές στην περιοχή και συνέδεσε τις αυξημένες απαιτήσεις του έργου με τις διευρυμένες ανάγκες που καλείται να καλύψει.

Από την πλευρά του, ο κ. Παρασκευόπουλος δήλωσε ότι το έργο προβλέπεται να παραδοθεί σε διάστημα 30 μηνών, με τους τελευταίους 6 μήνες να τίθεται σε δοκιμαστική λειτουργία από την κατασκευάστρια εταιρία. Σύμφωνα με τον ανάδοχο, τα λύματα θα επεξεργάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να διατίθενται άφοβα για τις ανάγκες της περιοχής του Δέλτα και μακροπρόθεσμα να αξιοποιηθούν και για την άρδευση των αγρών της περιοχής.

 


Συντάκτης Νewsroom 9 Νοεμβρίου, 2011 09:39

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV