Έρχονται χιλιάδες προσλήψεις αναπληρωτών στα ολοήμερα

Συντάκτης Νewsroom 25 Ιουνίου, 2022 12:56

Έρχονται χιλιάδες προσλήψεις αναπληρωτών στα ολοήμερα

Την πρόσληψη 3.500 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, προκειμένου να καλύψουν τις διδακτικές ανάγκες οι οποίες θα προκύψουν από την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας του ολοήμερου σχολείου μέχρι στις 5:30 το απόγευμα ανακοίνωσε η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή.

Από το Σεπτέμβριο θα τεθεί σε ισχύ η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των ολοήμερων νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων όπως έχει ανακοινωθεί ενώ, το μέτρο θα εφαρμοστεί πιλοτικά στο 50% των ολοήμερων σχολείων, δηλαδή περίπου 5.000 σχολεία σε ολόκληρη την επικράτεια, και το ωράριο θα διευρυνθεί έως τις 5:30 το απόγευμα, με πρόβλεψη επέκτασης έως τις 6 στο μέλλον.


Στις επιπλέον ώρες θα γίνεται η μελέτη για την επόμενη ημέρα, προκειμένου τα παιδιά να έχουν ποιοτικό χρόνο στο σπίτι, ανέφερε η κ.Κεραμέως, αλλά και δημιουργικές δράσεις με έμφαση στα εικαστικά και άλλες δραστηριότητες.

Η υπουργός έκανε λόγο για «σημαντική δέσμη ρυθμίσεων», τονίζοντας ότι η εισαγωγή των μαθητών στο διευρυμένο πρόγραμμα του ολοήμερου σχολείου θα είναι ελεύθερη, δηλαδή χωρίς οικονομικά ή άλλα κριτήρια για την οικογένεια του μαθητή.

Στο πλαίσιο αυτό η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή ανακοίνωσε στη συνάντηση με το ΔΣ της ΔΟΕ, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αλ. Κόπτση, την πρόσληψη 3.500 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, προκειμένου να καλύψουν τις διδακτικές ανάγκες οι οποίες θα προκύψουν από την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας του ολοήμερου σχολείου μέχρι στις 5:30 το απόγευμα.

Παράλληλα, διέψευσε τους αριθμούς κατανομής των 8.586 νέων διορισμών εκπαιδευτικών που είδαν το “φως” της δημοσιότητας.


Συντάκτης Νewsroom 25 Ιουνίου, 2022 12:56

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV