Έρχονται οι προκηρύξεις για τα πεντάμηνα προγράμματα κοινωνικής εργασίας

Συντάκτης Νewsroom 1 Ιουνίου, 2011 08:53

Στα μέσα του Ιουνίου θα δημοσιευτούν οι προκηρύξεις για τις προσλήψεις στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής εργασίας.


Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο  πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρο Ορεστιάδας, Πέτρος Χασανίδης με το Ράδιο Έβρος  επεσήμανε, ότι η τυπική διαδικασία έχει ολοκληρωθεί και ήδη έχουν επισυναφθεί είκοσι επτά μνημόνια συνεργασίας με διάφορους φορείς του Βορείου Έβρου, τα οποία έχουν σταλεί προς έγκριση στο αρμόδιο υπουργείο.

Τα μνημόνια συνεργασίας υπεγράφησαν μεταξύ του Ε.Κ.Ο. και τους συμπράττοντες φορείς, οι οποίοι είναι: Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού και τα νομικά τους πρόσωπα αλλά και κάθε είδους νομικό πρόσωπο δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου που αναπτύσσει νομίμως δραστηριότητες με σκοπό την υλοποίηση δράσεων κοινωφελούς χαρακτήρα, όπως περιγράφεται στο καταστατικό τους ή άλλο διοικητικό έγγραφο.

Να σημειωθεί, ότι οι προσλήψεις για τις οποίες αιτήθηκε έγκριση, ανέρχονται στις 900, ενώ καλύπτουν όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Πέτρος Χασανίδης, Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ορεστιάδας, Πρόγραμμα Κοινωνικής Εργασίας

 

 

Παρόλο που ο Βόρειος Έβρος αντιστοιχεί στο 49% του πληθυσμού δεν είναι σίγουρο αν εγκριθούν όλες οι θέσεις, καθώς πέρα από τα γεωγραφικά και πληθυσμιακά κριτήρια θα ληφθούν υπόψη  και τα ποσοστά ανεργίας ανά περιοχή.

Στα πλαίσια του συγκεκριμένου προγράμματος με τίτλο: “Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013” ενδέχεται να δημιουργηθούν μέχρι και 2000 θέσεις πεντάμηνης εργασίας στην Περιφερειακή Ενότητα του Έβρου.

Ως ανώτατο όριο του μισθού των εργαζομένων των προγραμμάτων έχει οριστεί το ποσό των 625€ με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.

Εφόσον προκηρυχθούν οι θέσεις, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να απευθυνθούν στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ορεστιάδας, το οποίο έχει αναλάβει την υλοποίηση του προγράμματος ενεργώντας ως δυνητικός Δικαιούχος της πράξης.

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 25520 22330 & 27900 ή στα γραφεία του Εργατοϋπαλληλικού κέντρου Ορεστιάδας, Αγίων Θεοδώρων 75, Ορεστιάδα.


Συντάκτης Νewsroom 1 Ιουνίου, 2011 08:53

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV