Έξαλλη η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Αλεξανδρούπολης με όσα συμβαίνουν στην Παιδεία

Συντάκτης Νewsroom 12 Σεπτεμβρίου, 2011 08:32

Η Ένωση Γονέων του Δήμου Αλεξανδρούπολης απευθύνεται στις Ομοσπονδίες στους Συλλόγους Γονέων σε κάθε σχολείο, σε όλους τους γονείς, εργαζόμενους, άνεργους, μικρομεσαίους, αγρότες  με κάλεσμα συναγερμού για την κατάσταση που έχει διαμορφώσει κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε) και πλουτοκρατία στο σχολείο που πάνε τα παιδιά μας. Mια νέα σχολική χρονιά ξεκινάει με μεγαλύτερα προβλήματα από κάθε άλλη φορά. Η φτώχεια, η ανεργία και η ανασφάλεια οδηγεί  πολλές οικογένειες να μην μπορούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες .  Την ίδια ώρα η κυβέρνηση συνεχίζει να κόβει μισθούς, συντάξεις, φάρμακα, εξετάσεις κ.λ.π. Με νέα χαράτσια ετοιμάζεται να φορολογήσει τη φτώχεια και την απόγνωσή μας.


Η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει:

  • Με 2.000 λιγότερα σχολεία, λόγω των περσινών συγχωνεύσεων.
  • Με τα βιβλία να μη βρίσκονται στα σχολεία στην έναρξη της σχολικής χρονιάς. Δεν θα είναι έτοιμα ούτε το Δεκέμβρη! Σήμερα, είναι έτοιμα μόλις 37 τίτλοι βιβλίων από τους 1200! Το υπουργείο δε έστειλε εγκύκλιο στα σχολεία να μοιραστούν στους μαθητές φωτοτυπίες και DVD (98428/Γ2/1-9-2011), προχωρώντας ακάθεκτο το «ψηφιακό σχολείο» της αμορφωσιάς!
  • Με χιλιάδες κενά και λιγότερους εκπαιδευτικούς, λόγω του παγώματος των προσλήψεων. Πάνω από 20 χιλιάδες υπολογίζονται τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία. Έγιναν μόλις 546 διορισμοί! Ενώ θα εφαρμοστεί φέτος η διάταξη του νόμου 3848/2010 που προβλέπει μετακινήσεις εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα!
  • Με αμφίβολη την έγκαιρη, ασφαλή και οργανωμένη μετακίνηση των μαθητών της περιφέρειας στα σχολεία τους, αφού η ευθύνη μεταφοράς πέρασε στους δήμους, οι οποίοι δηλώνουν οικονομική αδυναμία να ανταποκριθούν.
  • Με τις σχολικές επιτροπές να μην έχουν χρήματα για να καλύψουν τις βασικές λειτουργικές ανάγκες των σχολείων(πχ πετρέλαιο). Ήδη έχουν ξεκινήσει ένα σαφάρι άντλησης πόρων που υποθηκεύει το χαρακτήρα του Δημόσιου και Δωρεάν σχολείου.
  • Με τα σχολεία να μένουν χωρίς καθαρίστριες και με παγωμένες τις (τακτικές και έκτακτες) απαραίτητες επισκευές των σχολείων, προκειμένου να τηρηθούν οι βασικοί κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

Η προπαγάνδα υπέρ του “νέου σχολείου” και των αναδιαρθρώσεων στο χώρο της Παιδείας, στην οποία επιδίδεται το Υπουργείο Παιδείας δεν πρέπει να ξεγελάσει κανένα! Φτηνό για την κυβέρνηση, ακριβό για το λαό και κερδοφόρο για την πλουτοκρατία.

Το «νέο σχολείο»,  προετοιμάστηκε δεκαετίες από την Ε.Ε. και τις ελληνικές κυβερνήσεις και υλοποιείται τώρα ωθούμενο από τον «Καλλικράτη» και τα «μνημόνια».

Το νέο σχολείο που θα λειτουργεί με ευθύνη της “τοπικής κοινωνίας” (βλ. γονείς, επιχειρήσεις, χορηγούς, σπόνσορες, Δήμους και Περιφέρειες), βαθαίνοντας τους ταξικούς φραγμούς.

Καλούμε κάθε σύλλογο σε κοινό μέτωπο πάλης με εκπαιδευτικούς, μαθητές και εργαζόμενους, για να μην περάσουν οι νέοι αντιδραστικοί σχεδιασμοί κυβέρνησης -ΕΕ-πλουτοκρατίας στο σχολείο, να ανοίξουμε το δρόμο για το σχολείο των λαϊκών αναγκών και την κοινωνία που μπορεί να το οικοδομήσει.

Η μόρφωση των παιδιών μας είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει να παρέχεται δωρεάν από το κράτος για όλα τα παιδιά του λαού, δε θα επιτρέψουμε να μπει σε κανένα παζάρι διαπραγμάτευσης. Δε παζαρεύουμε τη μόρφωση και το μέλλον των παιδιών μας!

Απορρίπτουμε το «νέο σχολείο» της αγοράς

Παλεύουμε :

  • Για να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά, να μη χαθεί ούτε μια διδακτική ώρα, με μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, για μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται ως ωρομίσθιοι, αναπληρωτές ή με οποιαδήποτε άλλη σχέση ελαστικής εργασίας
  • Για να έρθουν άμεσα όλα τα βιβλία στα σχολεία
  • Για 20 μαθητές στην τάξη. Άρνηση διδασκαλίας σε 27αρια και 30αρια τμήματα
  • Για ασφαλή και δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών από και προς τα σχολεία
  • Καμιά μετακίνηση εκπαιδευτικού από νομό σε νομό, όλοι οι εκπαιδευτικοί με οργανική θέση
  • Εδώ και τώρα έκτακτη χρηματοδότηση των σχολείων. Δωρεάν πετρέλαιο και ρεύμα στα σχολεία. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών και των εκπαιδευτικών για τη λειτουργία του σχολείου.

 

 

  • Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην παιδεία- Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ενιαία παιδεία για όλους
  • Δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή-Ενιαίο δωδεκάχρονο υποχρεωτικό σχολείο, χωρίς ταξικές και φυλετικές διακρίσεις- Δημόσιες δωρεάν επαγγελματικές σχολές και Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση.

Το ΔΣ της ΕΝΩΣΗΣ

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων καλεί τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Γονέων του Δήμου Αλεξ/πολης να συμμετέχουν σε  σύσκεψη στην οποία θα συζητηθούν τα οξύτατα προβλήματα με τα οποία ξεκινά η φετινή σχολική χρονιά. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011, ώρα 7.30 το απόγευμα στον 1ο όροφο του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΒΡΟΥ ( Λεωφ. Δημοκρατίας  372 ).

ΤΟ ΔΣ

 

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ

Αλεξ/πολη 08.09.2011

Αρ.Πρωτ. 7

Ταχ. Δ/νση : Aίνου 34 Αλεξ/πολη

Πληροφορίες: Γκιδίκα Σταματία (6948117111)

 

 


Συντάκτης Νewsroom 12 Σεπτεμβρίου, 2011 08:32

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV