Έναρξη εγγραφών στο Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Συντάκτης Νewsroom 6 Σεπτεμβρίου, 2021 11:57

Έναρξη εγγραφών στο Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται στους χώρους διδασκαλίας στο Πολιτιστικό Κέντρο Γεωργίου Βιζυηνού Πλατεία Πολυτεχνείου (παλιό Δημαρχείο 1ος ορ.) καθημερινά 11.00 π.μ.-1.00 μ.μ. για τον μήνα Σεπτέμβριο. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2551026200

Το Εργαστήρι Εικαστικών του Δήμου Αλεξανδρούπολης ξεκινά σειρά εκπαιδευτικών μαθημάτων για την σχολική χρονιά 2021-2022, με έναρξη εγγραφών από την 1η Σεπτέμβρη. Συνολική διάρκεια μαθημάτων εννέα μήνες (Οκτώβριος –Ιούνιος).


Στο Εργαστήρι παρέχεται καλλιτεχνική εκπαίδευση σε μαθητές από το Νηπιαγωγείο ως το τέλος του Λυκείου.

Η οργάνωση της διδασκαλίας εφαρμόζεται σε τμήματα τεσσάρων ηλικιακών βαθμίδων με την αντίστοιχη διδακτέα ύλη και θεματολογία προσαρμοσμένη κατάλληλα.

Πρόγραμμα και θεματολογία ακολουθούν ποικίλες πρακτικές προσέγγισης με στόχο να καθοδηγήσουν τα παιδιά ώστε να ανταποκριθούν στη δημιουργία τέχνης, να την κατανοήσουν και να εκφραστούν μέσα απ’ αυτή.

Πηγές ιδεών και έμπνευσης αποτελούν άνθρωποι , ζώα, φυτά, αντικείμενα, χώροι, πραγματικά όσο και φανταστικά, η φύση, το δομημένο περιβάλλον. Η μελέτη οπτικών μορφών άλλων πολιτισμών, επίσης η εξερεύνηση του ρόλου της παράδοσης στις καλές τέχνες.

Η γνωριμία με αντιπροσωπευτικά έργα μουσειακών συλλογών εισάγει τα παιδιά στο χώρο της ιστορίας της τέχνης και διδάσκει με ποιο τρόπο λύνουν εικαστικά προβλήματα και πως εκφράζονται σύγχρονοι καλλιτέχνες.

Διδάσκονται τεχνικές που αφορούν βασικά υλικά έκφρασης όπως η ζωγραφική με υδατοχρώματα, καθώς και κάρβουνο, σινική μελάνη, κραγιόνια παστέλ, ακρυλικά, κολάζ, λάδια, ενώ παράλληλα ενθαρρύνεται η εξερεύνηση άλλων υλικών όπως “άχρηστα” υλικά που κατάλληλα αξιοποιημένα μεταμορφώνονται σε τεχνήματα προσφέροντας νέες δυνατότητες έκφρασης. Μεταβαίνοντας από τις δύο στις τρεις διαστάσεις με γλυπτικές μορφές και σε τέχνες του χώρου και της δράσης , κατασκευάζονται μάσκες, κούκλες, κοστούμια σκηνικά, καπέλα κ.λ.π. Τα εικαστικά έργα παρουσιάζονται στο τέλος του εκπαιδευτικού έτους σε μαθητές γονείς και κοινό.

Σας περιμένουμε!


Συντάκτης Νewsroom 6 Σεπτεμβρίου, 2021 11:57

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV