Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους

Συντάκτης Νewsroom 6 Δεκεμβρίου, 2021 14:26

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους

Eπιδείνωση θα παρουσιάσει σήμερα Δευτέρα (06-12-2021) και αύριο Τρίτη (07-12-2021) ο καιρός με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ.

Πιο αναλυτικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:

  • Τη Δευτέρα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και από το απόγευμα και στη δυτική Πελοπόννησο. Τοπικές χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν κυρίως στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.
  • Την Τρίτη στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Τα έντονα φαινόμενα πιθανώς να επηρεάσουν πρόσκαιρα την Αττική και τη νότια Εύβοια τη νύχτα της Δευτέρας και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.


Νότιοι άνεμοι που θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ στα πελάγη θα πνέουν τη Δευτέρα, που την Τρίτη βαθμιαία από τα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα σε Μακεδονία και Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα ενταθούν. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας.
Άνεμοι: Νότιοι 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.


Συντάκτης Νewsroom 6 Δεκεμβρίου, 2021 14:26

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV