Έκτακτη ενημέρωση σήμερα με επανεμφάνιση Τσιόδρα

Συντάκτης Νewsroom 20 Οκτωβρίου, 2021 11:09

Έκτακτη ενημέρωση σήμερα με επανεμφάνιση Τσιόδρα

Ο καθηγητής Επιδημιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας θα επανεμφανιστεί σήμερα σε έκτακτη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, σε μια χρονική στιγμή όπου τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας αρχίζουν και πολλαπλασιάζονται καθημερινά.

Ανακοινώσεις σχετικά με την αποτελεσματικότητα του Εμβολιαστικού Προγράμματος στην Ελλάδα θα κάνει σήμερα, στις 13:00, ο Καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων Σωτήρης Τσιόδρας.


Σημειώνεται ότι ο Σωτήρης Τσιόδρας προειδοποίησε ακόμη ότι βρισκόμαστε σε «ειδική κατάσταση ανησυχίας», εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα που επικρατεί και μειώνει την ανοσία του εμβολίου και την αποτελεσματικότητά του.

«Το στέλεχος Δ έχει αυξημένη μεταδοτικότητα, διατηρώντας παράλληλα τη δυνατότητα να προκαλέσει βαριά νόσο. Ευτυχώς όμως, χρειάζονται πολλές περισσότερες μεταλλάξεις σε ένα στέλεχος για να μειωθεί δραστικά η ανοσία που παρέχει το εμβόλιο», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι το εμβόλιο μειώνει τις μεταλλάξεις, γιατί περιορίζει την κινητικότητα του ιού και παρέχει μαζική ανοσία, και πως η τρίτη δόση του εμβολίου θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη προστασία στον ευάλωτο πληθυσμό, ταυτόχρονα όμως και με εμβολιασμό του περίγυρού τους.


Συντάκτης Νewsroom 20 Οκτωβρίου, 2021 11:09

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV