Έκπτωση 25% σε φόρους και δόσεις ρυθμίσεων και για τις πληρωμές Απριλίου

Συντάκτης Νewsroom 27 Απριλίου, 2020 11:33

Έκπτωση 25% σε φόρους και δόσεις ρυθμίσεων και για τις πληρωμές Απριλίου

Έκπτωση 25% για πληρωμή φόρων και δόσεων ρυθμίσεων θα έχουν οι πληττόμενοι  επαγγελματίες, εργαζόμενοι, επιχειρήσεις και ιδιοκτήτες ακινήτων και θα εξοφλήσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις εμπρόθεσμα και μέχρι και την Πέμπτη 30 Απριλίου.

Παράλληλα όσοι πληρώσουν μέχρι 30 Απριλίου τον ΦΠΑ στο σύνολό του και πάλι θα κερδίσουν 25% έκπτωση αλλά σε μελλοντικούς φόρους εισοδήματος.


Το υπουργείο Οικονομικών επιχειρώντας να στηρίξει και τον Απρίλιο τα κρατικά ταμεία και να αποφύγει την ολική κατάρρευση των φορολογικών εσόδων δίνει κίνητρα στους φορολογουμένους οι οποίοι, αν και πλήττονται, θα επιλέξουν να μην κάνουν χρήση της αναστολής πληρωμής των οφειλών τους έως το τέλος Αυγούστου.

Για το μήνα Απρίλιο την έκπτωση του 25% δικαιούνται όσοι πληττόμενοι εργαζόμενοι και επιχειρήσεις καταβάλλουν εμπρόθεσμα το υπόλοιπο 75% των βεβαιωμένων και μη ληξιπρόθεσμων οφειλών τους (πλην αυτών από ΦΠΑ και παρακρατούμενους φόρους) ή και των οφειλών τους από δόσεις ρυθμίσεων / διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής που λήγουν από την 1/4/2020 έως τις 30/4/2020.

Επισημαίνεται ότι για τη χορήγηση του ευεργετήματος σε περίπτωση ρύθμισης / διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής θα πρέπει να έχουν εξοφληθεί όλες οι προηγούμενες δόσεις της ρύθμισης / διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής. Το ευεργέτημα δεν αφορά την καταβολή της πρώτης δόσης, διότι η ρύθμιση καθίσταται ενεργή μόνον μετά την καταβολή αυτής.

Για τον υπολογισμό του καταβαλλόμενου ποσοστού 75%, ο δικαιούχος πληροφορείται το ύψος της οφειλής/δόσης ρύθμισης από την «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση» του Taxisnet. H καταβολή πραγματοποιείται με τη σχετική Ταυτότητα Οφειλής (Τ.Ο.) / Ταυτότητα Ρυθμισμένης Οφειλής (Τ.Ρ.Ο.), για κάθε οφειλή / δόση ρύθμισης χωριστά. Για κάθε ταυτότητα βεβαιωμένης ή ρυθμισμένης οφειλής, καταβάλλεται το εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) της εμφανιζόμενης οφειλής στην εικόνα του TAXISnet και μέχρι δύο δεκαδικά ψηφία.

Παράδειγμα, επιχείρηση δικαιούχος της έκπτωσης, καλείται να πληρώσει τη δόση Μαρτίου μιας φορολογικής οφειλής σε ρύθμιση.
Για κάθε δόση, χρειάζεται να καταβάλλει το ποσό των 3.000,79 x 75% = 2.250,59 € (=2.250,5925, στρογγυλοποίηση στο δεύτερο δεκαδικό ψηφίο).

Η έκπτωση του 25% θα πραγματοποιηθεί στο αμέσως επόμενο της καταβολής διάστημα, μετά από επαλήθευση της καταβολής του υπολοίπου 75% της οφειλής / δόσης ρύθμισης.


Συντάκτης Νewsroom 27 Απριλίου, 2020 11:33

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV