Έβρος: Προβλήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας σε όλο τον νομό

Συντάκτης Νewsroom 27 Ιανουαρίου, 2021 15:50

Έβρος: Προβλήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας σε όλο τον νομό

Σε εξέλιξη από χθες το βράδυ είναι το νέο κύμα κακοκαιρίας στον Έβρο. Η χιονόπτωση που ξεκίνησε τις βραδινές ώρες έχει επηρεάσει το σύνολο του νομού και έχει επιφέρει διάφορα προβλήματα στο κεντρικό και βόρειο κυρίως τμήμα του νομού.

Ήδη από εχθές και μέχρι και σήμερα σημειώθηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε Ορεστιάδα και Σουφλί, με τον δήμο Σουφλίου να αντιμετωπίζει εντονότερα προβλήματα λόγω πτώσεων έξι κολώνων της ΔΕΗ σε αντλιοστάσιο ύδρευσης με αποτέλεσμα αρκετές περιοχές να μείνουν χωρίς νερό και ρεύμα για αρκετές ώρες. Στην Ορεστιάδα παροδικά σημειώθηκαν από το πρωί αρκετές διακοπές ηλεκτροδότησης με μικρή διάρκεια. Διακοπή στην ηλεκτροδότηση αντιμετώπισε και το Διδυμότειχο. Παράλληλα ο Δήμος Διδυμοτείχου προειδοποίησε για αύξηση στην ροή υδάτων στον Ερυθροπόταμο.

Τα σχολεία δεν λειτούργησαν σήμερα στους δήμους Σουφλίου και Ορεστιάδας ενώ παρέμειναν ανοιχτά στο Διδυμότειχο με εξαίρεση τα δημοτικά σχολεία Μεταξάδων και Ασπρονερίου και το 5ο δημοτικό σχολείο Διδυμοτείχου, εξαιτίας προβλημάτων που προκλήθηκαν στην ηλεκτροδότηση.


Οι δήμοι Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης δεν αντιμετώπισαν προβλήματα λόγω κακοκαιρίας. Μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης τα περισσότερα προβλήματα ηλεκτροδότησης και ύδρευσης αποκαταστάθηκαν σε μεγάλο βαθμό ενώ στο οδικό δίκτυο η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Η πρόγνωση του καιρού σε Μακεδονία και Θράκη για σήμερα

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονόνερο ή ασθενείς χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι στα ανατολικά.

Θερμοκρασία: Από -04 (μείον 4) έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά όπου υπάρχει πιθανότητα για χιονόνερο ή πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και στο Θερμαϊκό πρόσκαιρα 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 06 βαθμούς Κελσίου.


Συντάκτης Νewsroom 27 Ιανουαρίου, 2021 15:50

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV