Έβρος: Ξεκινάνε σύντομα οι ψεκασμοί για την αντιμετώπιση των κουνουπιών

Συντάκτης Νewsroom 6 Απριλίου, 2021 19:55

Έβρος: Ξεκινάνε σύντομα οι ψεκασμοί για την αντιμετώπιση των κουνουπιών

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς σήμερα στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην εκπομπή “Πρωινή Περιπολία” μίλησε για διάφορα θέματα και μεταξύ άλλων για την αντιμετώπιση των κουνουπιών το ερχόμενο καλοκαίρι

Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι ψεκασμοί προνυμφοκτονίας θα ξεκινούσαν την Δευτέρα ωστόσο οι καιρικές συνθήκες δεν το επέτρεψαν.

Πέρσι λόγω του καιρού, την προμήθεια των φαρμάκων αλλά και την μεγάλη καθυστέρηση της άδειας για διενέργεια ψεκασμών ακμαιοκτονίας η οποία δόθηκε από την κυβέρνηση τον Ιούλιο όπου πλέον δεν ήταν δυνατό να αποδώσει τέτοια δράση δεν κρίθηκε επιτυχής η αντιμετώπιση των κουνουπιών στον νομό.


Φέτος, όπως ανέφερε ο κ. Πέτροβιτς ξεκίνησε νωρίτερα ο προγραμματισμός και ζητήθηκε νωρίτερα η άδεια ωστόσο ο καιρός δεν επιτρέπει στα συνεργεία να διενεργήσουν ψεκασμούς. Αν το επιτρέψουν οι συνθήκες στο τέλος της βδομάδας θα ξεκινήσουν οι αεροψεκασμοί. Το φετινό πρόγραμμα είναι ολοκληρωμένο ενώ από πέρσι εφαρμόστηκε μία μέθοδος με πουλερικά, δείκτες που καταδείκνυαν που υπάρχει ο ιός του Δυτικού Νείλου, περιοχές όπου ο πληθυσμός των κουνουπιών είναι μεγαλύτερος και που μπορούν να μολύνουν τον άνθρωπο.


Συντάκτης Νewsroom 6 Απριλίου, 2021 19:55

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV