Έβρος – Καιρικά φαινόμενα: Πλημμύρισαν σπίτια στο Μικρό Δέρειο – Προβλήματα και στον Δήμο Διδυμοτείχου

Συντάκτης Νewsroom 12 Ιανουαρίου, 2021 12:06

Έβρος – Καιρικά φαινόμενα: Πλημμύρισαν σπίτια στο Μικρό Δέρειο – Προβλήματα και στον Δήμο Διδυμοτείχου

Σοβαρά προβλήματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και την συνεχιζόμενη βροχόπτωση έχουν προκύψει στον Έβρο στους δήμους Σουφλίου και Διδυμοτείχου καθώς έχει αυξηθεί η στάθμη στα ποτάμια προκαλώντας προβλήματα.

Στον Δήμο Σουφλίου προβλήματα σημειώνονται στο Μικρό Δέρειο όπου περίπου 10 σπίτια και τουλάχιστον μία επιχείρηση έχουν πλημμυρίσει. Οι κάτοικοι που αντιμετωπίζουν πλημμύρες στα σπίτια έχουν καταφύγει στην εκκλησία του χωριού ενώ ο Δήμος δεν μπορεί να προσεγγίσει το χωριό καθώς η γέφυρα του ποταμού που χρησιμοποιείται για την πρόσβαση στο χωριό έχει πλημμυρίσει. Ντόπιοι σημειώνουν η παρούσα κατάσταση είναι από τις χειρότερες πλημμύρες που έχουν βιώσει.

Ο Δήμος εφιστά την προσοχή των κατοίκων λόγω των πλημμυρών καθώς τα καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται:


Η έντονη βροχόπτωση των τελευταίων ωρών έχει γεμίσει όλα τα ποτάμια στην περιοχή του Δήμου Σουφλίου. Καλούμε τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν την κίνηση δίπλα σε ποτάμια και κανάλια. Οι υπηρεσίες του Δήμου είναι σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσουν πιθανά προβλήματα.

Στον Δήμο Διδυμοτείχου η ανησυχία είναι έκδηλη για τα χωριά Μάνη και Ελληνοχώρι με την στάθμη του Ερυθροποτάμου να ανεβαίνει με κίνδυνο η συνεχιζόμενη αύξηση της στάθμης να ξεπεράσει το ύψος του δρόμου σε γνωστά επικίνδυνα σημεία.

Πλημμυρικά φαινόμενα ωστόσο υπάρχουν και εντός της πόλης του Διδυμοτείχου με τις αρχές να έχουν κλείσει έναν από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης λόγω της υψηλής συγκέντρωσης υδάτων, την οδό Βασιλέως Γεωργίου η οποία συνδέει το κέντρο της πόλης με την κεντρική γέφυρα του Ερυθροποτάμου, και η κυκλοφορία από και προς την γέφυρα να γίνεται από τον δρόμο της Αγίας Μαρίνας.

Γενικά η κατάσταση στον Δήμο θεωρείται ελεγχόμενη.

Ο Δήμος Διδυμοτειχου με την σειρά του ζητά από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω των φαινομένων:

Ενόψη των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων συστήνεται σε όλους τους δημότες:
– να αποφύγουν μετακινήσεις
– να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, κατά τη διάρκεια αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής των καταιγίδων
– να αποφεύγουν τις εργασίες σε ύπαιθρο, θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
– να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης.
– να αποφύγουν τη διέλευση γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος
Επικοινωνία για έκτακτα περιστατικά:
Πασχάλης Αδαμάκης – 6946-637260
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena

Φωτογραφία: Παναγιώτης Δελιντζόγλου

Συντάκτης Νewsroom 12 Ιανουαρίου, 2021 12:06

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV