Άφιξη της Φλόγας της Ελπίδας των Special Olympics την Κυριακή στο Διδυμότειχο

Συντάκτης Νewsroom 14 Ιουνίου, 2011 11:28

 



Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε και να υποστηρίξετε το σημαντικό γεγονός της Άφιξης της Φλόγας της Ελπίδας των Special Olympics στο Διδυμότειχο την

ΚΥΡΙΑΚΗ 19-6-2011.

Το πλήρες πρόγραμμα έχει ως εξής:

12:00 μμ  Έναρξη Λαμπαδηδρομίας.

Διαδρομή: Γέφυρα μέσω Βασ. Γεωργίου – αριστερά Μανδαλίδου – αριστερά Βενιζέλου – Κάστρο.

12:15 μμ Έναρξη τελετής.

Τόπος συγκέντρωσης: στο χώρο του Κάστρου της Βασιλοπούλας.

13:15 μμ Λήξη τελετής

Αναχώρηση μέσω Βενιζέλου – έμπροσθεν Δημαρχείου – 25ης Μαΐου – κόμβος έμπροσθεν LIDL.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΔ/ΧΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΑΤΣΟΥΡΙΔΗΣ

Πληροφορίες κ. Κουδουμάκη Κων/να

Τηλ. 2553050612 – 2553050603

 

Εν τω μεταξύ

Συνέντευξη τύπου για το πρόγραμμα «Πόλις- Αμφιτρύων» Αλεξανδρούπολη – Φέρες παραχώρησαν ο Πρόεδρος της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής των Special Olympics Αθήνα 2011 και Πρέσβης Καλής Θελήσεως, κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, κ. Γεωργία Νικολάου – Μαυρανεζούλη και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, την Τρίτη 14 Ιουνίου και ώρα 10.30 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Ζαμπουνίδης ανέφερε ότι θα φιλοξενηθούν 380 αθλητές των Special Olympics από τη Ρωσία και την Βουλγαρία στην Αλεξανδρούπολη και στις Φέρες. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονες πολιτιστικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών της περιοχής. Τέλος, ο κ. Ζαμπουνίδης ευχαρίστησε την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το Δήμο Αλεξανδρούπολης, καθώς επίσης τους ξενοδόχους, τους καλλιτέχνες και τους 150 περίπου εθελοντές, επισημαίνοντας ότι χωρίς την συμβολή τους δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αυτή η μεγάλη προσπάθεια.

Από την πλευρά της, η κ. Νικολάου υπογράμμισε ότι η Αλεξανδρούπολη και οι  Φέρες προετοιμάζονται πυρετωδώς για την φιλοξενία των αθλητών των Special Olympics. Η αντιπεριφερειάρχης Έβρου τόνισε ότι είναι απαραίτητη η συμβολή όλων ώστε οι αθλητές να νιώσουν τη  θρακιώτικη φιλοξενία.   

Με τη σειρά του, ο κ. Λαμπάκης επεσήμανε ότι το ζητούμενο είναι να διαπρέψει η ανθρωπιά και να δοθεί ένα ξεχωριστό μήνυμα στην καθημερινότητα μέσω των αγώνων Special Olympics, οι οποίοι πρέπει να ξεφύγουν από την τυποποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης σημείωσε χαρακτηριστικά την υποχρέωση όλων μας να διατηρήσουμε τις πόλεις καθαρές με υποδομές κατάλληλες σε όλα τα επίπεδα προκειμένου οι αθλητές που θα φιλοξενηθούν να νιώσουν ότι βρίσκονται σε μια χώρα με πολιτισμό.

 


Συντάκτης Νewsroom 14 Ιουνίου, 2011 11:28

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV