Άκαρπες οι χθεσινές συζητήσεις μεταξύ αγροτών και υπουργείου

Συντάκτης Νewsroom 4 Φεβρουαρίου, 2011 11:50

Την απόφασή τους να ξεκινήσουν τις κινητοποιήσεις τους στις 7 Φεβρουαρίου, οριστικοποίησαν σήμερα οι Αδέσμευτοι Αγροτικοί Σύλλογοι του νομού Σερρών, μετά και την «άκαρπη», όπως τη χαρακτήρισαν, συνάντησή τους με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκανδαλίδη και τους υφυπουργούς, Μιλένα Αποστολάκη και Γιάννη Κουτσούκο, στη Θεσσαλονίκη.

Παρότι η συνάντηση τους διήρκησε τέσσερις ολόκληρες ώρες, οι αγρότες, όπως δηλώνει ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νιγρίτας, Στέργιος Λίτος, «δεν έλαβαν καμία δέσμευση πάνω στα ζητήματα που τους απασχολούν».


Συγκεκριμένα κατά τη σύσκεψη συζητήθηκε να τεθεί ξανά σε ισχύ το αγροτικό πετρέλαιο, κάτι στο οποίο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης απάντησε ότι «υπάρχει ρήτρα από το μνημόνιο και ότι εάν θα εφαρμοστεί φέτος η εξίσωση με το πετρέλαιο θέρμανσης τότε θα δώσουν «μάχη» με την επιστροφή του φόρου έτσι ώστε να μην επιβαρυνθούν οι αγρότες.

Παράλληλα, συζητήθηκε και το ενδεχόμενο πώλησης της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος. Ο Κώστας Σκανδαλίδης επεσήμανε ότι η Τρόικα ζήτησε όχι να πουληθεί αλλά να κλείσει και τόνισε πως «η κυβέρνηση θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να παραμείνει στο δημόσιο και στην υπηρεσία των αγροτών».

Όσον αφορά τις αποζημιώσεις για το βαμβάκι από το πράσινο σκουλήκι και τις έντονες βροχοπτώσεις, ο υφυπουργός Γιάννης Κουτσούκος τόνισε ότι θα γίνει εξατομίκευση ανά παραγωγό. Από την πλευρά του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης και η υφυπουργός Μιλένα Αποστολάκη δήλωσαν ότι ήταν μία “εποικοδομητική συνάντηση” και τόνισαν ότι θα βρίσκονται στο πλευρό τους.

Πηγή: Newsbeast


Συντάκτης Νewsroom 4 Φεβρουαρίου, 2011 11:50

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV