Άγριο κυνηγητό από την Δημοτική Αστυνομία καταγγέλλουν οι αγροτοπαραγωγοί της Αλεξανδρούπολης

Συντάκτης Νewsroom 14 Σεπτεμβρίου, 2011 07:49

 



Διαβάστε την ανοιχτή επιστολή-διαμαρτυρία των αρτοποιών Αλεξανδρούπολης:

“Εμείς οι αγροτοπαραγωγοί του Δήμου Αλεξανδρούπολης στις 22/7/2011 καταθέσαμε το υπ. αριθ. πρωτ. 51412 αίτημά μας στον Δήμο στο οποίο αναφέραμε: «Εμείς που υπογράφουμε αυτό το υπόμνημα είμαστε μικροί αγροτοπαραγωγοί της περιοχής του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Η οικονομική κρίση μας έχει φέρει σε δραματική κατάσταση κυριολεκτικά δίνουμε την μάχη της επιβίωσης μέσα στο χωράφι και στους δρόμους της πόλης σαν λιανοπωλητές. Με το κείμενό μας ζητάμε από το Δημοτικό συμβούλιο να εγκρίνει την δυνατότητα να πουλάμε την παραγωγή μας σταθμευμένοι σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης. Είναι κάτι που έχει γίνει σε άλλους δήμους της χώρας, αφού άλλωστε  το προβλέπει και η ισχύουσα νομοθεσία.

Δεν ζητάμε καμιά ιδιαίτερη μεταχείριση θέλουμε άδεια για να μπορούμε να επιβιώσουμε εμείς και οι οικογένειές μας, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα στους πολίτες της πόλης φτηνά και υγιεινά προϊόντα.

Θέλουμε να πουλήσουμε την παραγωγή μας με καλύτερους όρους.

Καθημερινά ιδρώνουμε- ματώνουμε στο χωράφι μας μην μας στερείτε την δυνατότητα για μια αξιοπρεπή διαβίωση.»

Έκτοτε ακολούθησαν συναντήσεις με τον Δήμαρχο κ. Β. Λαμπάκη, όπου μας υποσχέθηκε αρχικά ότι θα δοθούν άδειες σε όσους κάνουν αίτηση και πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου.

Παρόλα αυτά και ενώ το καλοκαίρι τελειώνει και μαζί με αυτό μια σειρά από εποχιακά προϊόντα, όχι μόνο δεν δόθηκαν οι άδειες, αλλά εξαπολύθηκε σε βάρος μας άγριο κυνηγητό από την Δημοτική αστυνομία. Έτσι αντί για άδειες ο Δήμος, μας φιλοδώρησε με πρόστιμα της τάξης των 1000 ευρώ και κατασχέσεις των προϊόντων μας.

Η νομοθεσία είναι σαφής και με την σχετική εγκύκλιο που εκδόθηκε τον Φλεβάρη του 2011 καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την άδεια στάσιμου εμπορίου των παραγωγών.

Η άρνηση του Δήμου να εκδώσει τις άδεις στην ουσία αποτελεί παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας.

Άλλωστε πολλοί Δήμοι της χώρας και μάλιστα και της περιφέρειάς μας έχουν προχωρήσει σε έκδοση αδειών.

Ζητάμε την άμεση συμμόρφωση του Δήμου  στην σχετική νομοθεσία και την αδειοδότησή μας, δεν αντέχουμε άλλο εμπαιγμό.

 

Aλεξανδρούπολη 14.9.2011″

 


Συντάκτης Νewsroom 14 Σεπτεμβρίου, 2011 07:49

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV