ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΈΒΡΟΥ ΜΕ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Συντάκτης Νewsroom 8 Μαρτίου, 2010 16:47

Για την κατάσταση που επικρατεί στον Έβρο από τις πλημμύρες ενημέρωσε τους Ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ. Κρίτωνα Αρσένη, κ. Σπύρο Δανέλλη και κ. Γιώργο Σταυρακάκη ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης, στη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ στη Νομαρχία Έβρου.

Ο κ. Ζαμπουνίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση που έγινε με τον Πρωθυπουργό για το θέμα των πλημμυρών και την πολιτική πρωτοβουλία που αναλαμβάνει ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου να δοθεί μόνιμη λύση στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σχεδόν κάθε χρόνο ο Έβρος, μέσω διακρατικών συμφωνιών με την Τουρκία και τη Βουλγαρία.


Ο Νομάρχης ανέφερε ότι παρά τα μεγάλα προβλήματα της περιοχής, ο νομός έχει μέλλον αρκεί να αξιοποιήσει τη νέα γεωγραφία και νέα οικονομία που διαμορφώνεται και ζήτησε από τους Ευρωβουλευτές να στηρίξουν τις προσπάθειες που καταβάλλει η Νομαρχία στην ανάπτυξη της λεγόμενης «άλλης γεωργίας» και στη στήριξη ομάδων παραγωγών. Ακόμη ζήτησε τη στήριξη της προσπάθειας που έχει αναλάβει η Νομαρχία για τη Σαμοθράκη για να γίνει «πράσινο και βιώσιμο νησί» καθώς και για την περιοχή του Τριγώνου, του Κυπρίνου και της Νέας Βύσσας για να χαρακτηρισθεί επίσης ως «πράσινη βιώσιμη περιοχή» μέσα από συγκεκριμένο πρόγραμμα και συγκεκριμένες δράσεις.

Από τους Ευρωβουλευτές έγινε δεκτή η πρόταση του κ. Ζαμπουνίδη να φιλοξενηθούν στις Βρυξέλλες στελέχη της αυτοδιοίκησης, του αγροτικού και επιχειρηματικού κόσμου του Έβρου και να ενημερωθούν μέσα από εξειδικευμένα σεμινάρια για το τι συμβαίνει σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση στους τομείς της γεωργίας, των μεταφορών, της ανταγωνιστικότητας κ.α.

«Είναι πολύ σημαντικό να ενημερωθούμε για τι σχεδιάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τα επόμενα χρόνια. Δεν πρέπει να είμαστε ανύποπτοι αν θέλουμε να προλάβουμε τις μεγάλες ευκαιρίες και να τοποθετηθούμε έγκαιρα σ’ αυτή τη νέα γεωγραφία και νέα οικονομία προς όφελος της περιοχής μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαμπουνίδης .

Από την πλευρά τους οι τρεις Ευρωβουλευτές χαρακτήρισαν ως ουσιαστική και εποικοδομητική την συνάντηση που είχαν με τον κ. Ζαμπουνίδη και τόνισαν ότι θα ανταποκριθούν στις πρωτοβουλίες της Νομαρχίας μέσα από τις ευκαιρίες και δυνατότητες που παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση, είτε προσπαθώντας να εξασφαλιστούν πόροι, είτε άλλα διάφορα μέσα, ώστε να ξαναβρεί η περιοχή τους ρυθμούς της και να αξιοποιήσει τις μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες της.

Στη συνάντηση πήραν μέρος επίσης ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπη-Έβρου κ Γεώργιος Μηνόπουλος και ο Γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Έβρου κ. Αθανάσιος Ράσιος.


Συντάκτης Νewsroom 8 Μαρτίου, 2010 16:47

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV