ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ “EUROPASS”

Συντάκτης Νewsroom 19 Μαΐου, 2010 11:33

Ο Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Ε.Ε.Κ.), ως το Εθνικό Κέντρο Europass, διοργανώνει ημερίδα για την παρουσίαση του «Φακέλου EUROPASS» στην Αλεξανδρούπολη. H ημερίδα εντάσσεται στο κοινό Ευρωπαϊκό πλαίσιο δράσης για τη διαφάνεια των επαγγελματικών προσόντων και δεξιοτήτων και θα πραγματοποιηθεί την:



Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

στην Αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου της Αλεξανδρούπολης

 

Η βελτίωση της διαφάνειας ενισχύει την κινητικότητα των πολιτών τόσο στην Ευρωπαϊκή όσο και στην εγχώρια αγορά εργασίας και συμβάλλει στην ευκολότερη πρόσβαση στα διάφορα Ευρωπαϊκά Συστήματα Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργήθηκε σε κοινοτικό επίπεδο μια σειρά εγγράφων-εργαλείων που αποσκοπούν στο να βοηθήσουν όλους τους πολίτες της Ευρώπης να προβάλλουν και να γνωστοποιούν αποτελεσματικότερα τα επαγγελματικά προσόντα και ικανότητές τους όταν αναζητούν εργασία ή όταν επιθυμούν να συνεχίσουν την εκπαιδευτική τους πορεία σε κάποιο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας τους ή του εξωτερικού.

 

Τα κοινοτικά έγγραφα που θα παρουσιαστούν στην Ημερίδα της 26ης Μαΐου 2010 (17:30 μ.μ.-20:00.μ.μ), στην Αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου της Αλεξανδρούπολης είναι τα έγγραφα EUROPASS και συγκεκριμένα το Europass Βιογραφικό Σημείωμα, το Europass Διαβατήριο Γλωσσών, το έγγραφο Europass Κινητικότητα, το Europass Παράρτημα Διπλώματος και το Europass Συμπλήρωμα Πιστοποιητικού. Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί Σεμινάριο- Workshop (20:30μ.μ -21:30μ.μ.) στο Εργαστήριο Πληροφορικής του I.E.K. Αλεξανδρούπολης (Κατακουζηνού 16, Αλεξανδρούπολη) με σκοπό την εξοικείωση στον τρόπο συμπλήρωσης και χρήσης των εγγράφων αυτών μέσα από το δικτυακό τόπο του Εθνικού Κέντρου Europass.

 

Η ημερίδα είναι ανοικτή στο κοινό: απευθύνεται σε κοινωνικούς εταίρους, εκπροσώπους φορέων εκπαίδευσης και κατάρτισης, όλους όσους ασχολούνται με τον επαγγελματικό προσανατολισμό και τα ευρωπαϊκά προγράμματα, μαθητές ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, καταρτιζόμενους ΙΕΚ, φοιτητές εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και όλους τους εργαζόμενους.


Συντάκτης Νewsroom 19 Μαΐου, 2010 11:33

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV