ΠΑΜΘ πρόγραμμα MONITOR II

Συντάκτης news 28 Μαΐου, 2010 10:50

Η 5η διακρατική συνάντηση του προγράμματος MONITOR II ( Practical use of MONITORing in natural disaster management – Πρακτική χρήση των συστημάτων παρακολούθησης ως προς την διαχείριση φυσικών καταστροφών) θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη, και πιο συγκεκριμένα στον συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Alexander Beach, από την 1η έως τις 3 Ιουνίου 2010.

Στη συνάντηση θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι και από τους 13 εταίρους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, από την Αυστρία, την Ιταλία, τη Σλοβενία, την Κροατία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Επικεφαλής εταίρος του προγράμματος είναι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης της Αυστρίας, ενώ ανάμεσα στους εταίρους είναι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, έχοντας ως αντικείμενο τα αντιπλημμυρικά έργα στον ποταμό Έβρο.


Κατά τη διάρκεια των τριήμερων εργασιών θα λάβει χώρα η συντονιστική επιτροπή του προγράμματος, θα συζητηθούν θέματα διοικητικής φύσης αλλά και θα παρουσιαστεί η εξέλιξη του έργου σε σχέση με το φυσικό αντικείμενό του ενώ παράλληλα θα σχεδιαστούν τα επόμενα βήματα. Κατά την τελευταία μέρα της συνάντησης οι σύνεδροι θα επισκεφτούν τον ποταμό Έβρο, όπου και θα τους παρουσιαστούν όλες οι καταστροφές που έχουν προκληθεί καθώς και τα έργα και η στρατηγική για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Κατά την πρώτη μέρα των εργασιών (1 Ιουνίου και ώρα 10.00 π.μ.) θα παρατεθεί συνέντευξη τύπου των εταίρων του προγράμματος, με τη συμμετοχή της Γ.Γ. της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. κ. Θεοδώρας Κόκλα.

 


Συντάκτης news 28 Μαΐου, 2010 10:50

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV