ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Συντάκτης Νewsroom 12 Μαρτίου, 2010 12:48

Οι Κοινωνικοί Λειτουργοί από 84 χώρες, γιορτάζουν στις 27 Μαρτίου την Παγκόσμια  Ημέρα Δράσης της   Κοινωνικής  Εργασίας.

Το Τοπικό Τμήμα Έβρου του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (Σ.Κ.Λ.Ε.), με τη συμπλήρωση των 15 χρόνων λειτουργίας και δημιουργικής προσφοράς του, επιθυμεί να εκφράσει δημόσια τις ευχαριστίες του προς όλους εκείνους τους ανθρώπους, φορείς και συλλόγους που υποστήριξαν το έργο και τις δράσεις των Κοινωνικών Λειτουργών του Νομού μας.


Σας υπενθυμίζουμε, ότι τα 85 και πλέον μέλη του Τοπικού μας Τμήματος, μέσα από τις δομές στις οποίες εργάζονται, προσπαθούν καθημερινά και κάτω από αντίξοες πολλές φορές συνθήκες (πολιτικές συρρίκνωσης των Κοινωνικών Προγραμμάτων, υποχρηματοδοτήσεις, συγκάλυψη ελλείψεων, υποβάθμιση του συστήματος Κοινωνικής Προστασίας) να προωθήσουν την κοινωνική αλλαγή προς όφελος του πολίτη, να επιλύσουν προβλήματα που εμφανίζονται στις ανθρώπινες σχέσεις, να ενδυναμώσουν και να απελευθερώσουν τους ανθρώπους, έτσι ώστε να ενισχύσουν την ευημερία τους. Αγωνιζόμαστε καθημερινά για να αφυπνίσουμε τους φορείς (Πολιτικούς, Συνδικαλιστικούς, Κοινωνικούς) και να υπενθυμίσουμε για μια ακόμη φορά ότι όλοι μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε Υπηρεσίες για τον κάθε πολίτη αυτού του τόπου.

Το Τοπικό Τμήμα Έβρου του Σ.Κ.Λ.Ε., μέσα από τα μάτια των Κοινωνικών Λειτουργών του Νομού, βλέπει τη συνεχή ανθρώπινη πάλη με τα ατελείωτα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα και προτρέπει όλους τους πολίτες να αγωνισθούν με αμείωτο ενδιαφέρον για να μπορέσει επιτέλους η νέα γενιά να δει μια ποιοτική παράσταση ζωής, γεμάτη Σοφία, Ήθος, Ανθρωπιά, Αγάπη αλλά συγχρόνως ένα διδακτικό και κοινωνικό περιεχόμενο.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Δράσης της Κοινωνικής Εργασίας, το Σάββατο 27 Μαρτίου 2010, μπροστά στο Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης, το Τοπικό Τμήμα του Σ.Κ.Λ.Ε. θα πραγματοποιήσει, σε συνεργασία με τους Εθελοντές Αιμοδότες του Νομού, εθελοντική αιμοδοσία για το συνάνθρωπο. Να είστε όλοι εκεί.


Συντάκτης Νewsroom 12 Μαρτίου, 2010 12:48

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV