Οι Καλοκαιρινές Εκδηλώσεις Του Λαογραφικού Μουσείου Σουφλίου «Τα Γνάφαλα»

Συντάκτης Νewsroom 2 Μαΐου, 2010 11:28

Οι Καλοκαιρινές Εκδηλώσεις Του Λαογραφικού Μουσείου Σουφλίου «Τα Γνάφαλα»

Το Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου «Τα Γνάφαλα» ανακαινίσθηκε και προετοιμάζει για μια ακόμη χρονιά τις καλοκαιρινές πολιτιστικές του εκδηλώσεις. Ο μη κερδοσκοπικός φορέας του μουσείου με σκοπό την πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου, διοργανώνει τα τελευταία 4 έτη εκδηλώσεις εμπνευσμένες από την παράδοση του νομού μας και όχι μόνο. Θεατρικές παραστάσεις, μουσικές συναυλίες παραδοσιακής και μοντέρνας μουσικής, έκθεσης σύγχρονης και παραδοσιακής τέχνης, παιδικές δραστηριότητες και κινηματογραφικές προβολές.
Ως κριτήριο τις προηγούμενες επιτυχημένες χρονιές των εκδηλώσεων προετοιμάζουμε την διοργάνωση των φετινών μας εκδηλώσεων «Γνάφαλα 2010». Οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Ιούλιο του 2010 και θα συμπεριλαμβάνουν μια θεατρική παράσταση (Θεατρική Ομάδα Διόνυσος), συναυλίες παραδοσιακής και σύγχρονης μουσικής (Balkanatolia), ένα τριήμερο κινηματογράφου με τις ταινίες του Φεστιβάλ Ανεξαρτήτου Κινηματογράφου Πάτρας, και ένα τριήμερο αφιερωμένο στα παιδιά με καλλιτεχνικές δραστηριότητες, ζωγραφική και κουκλοθέατρο.
Επίσης αναγγέλλουμε την έναρξη ανοιχτής συμμετοχής για όλους για το διαγωνισμό τέχνης «Περίπατος- Ένας περίπατος στα μέσα και στα έξω μας τοπία» και «Μύθοι και Παραδόσεις- Δημιουργώντας ιστορίες, χτίζονται πολιτισμούς». Με τα έργα που θα αποσταλούν θα πραγματοποιηθεί έκθεση στον χώρο του Κουκουλόσπιτου. Επιπρόσθετα, το τιμώμενο πρόσωπο των φετινών μας καλλιτεχνικών εκθέσεων είναι ο πρόσφατα συγχωρεμένος Αρτινός σκηνοθέτης και ζωγράφος Στράτος Στασινός. Ένας από τους πρωτοπόρους του ελληνικού animation, ταινιών φτιαγμένων με κούκλες. Στον χώρο θα φιλοξενείτε το μεγαλύτερο μέρος των έργων του, ζωγραφική, πολιτικές και σατιρικές γελοιογραφίες, ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους και δοκιμαντέρ θέλοντας να παρουσιάσουμε στον τόπο μας έναν καλλιτέχνη ο οποίος εμπνεύστηκε από τον τόπο που γεννήθηκε και έμεινε συνδεδεμένος με αυτόν μέσα από το έργο του σε όλη του τη ζωή. Ακόμη θα  παρουσιαστεί το νέο βιβλίο του Ζήση Φυλλαρίδη.
Οι φετινές εκδηλώσεις έχουμε την χαρά και την τιμή να συνδιοργανωθούν και να χρηματοδοτηθούν από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ροδόπης Έβρου. Μια κίνηση που εκτιμούμε βαθύτατα μιας και μέχρι σήμερα η βοήθεια που λάβαμε ήταν περιορισμένη.

Ακολουθεί το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων ΓΝΑΦΑΛΑ 2010 έως έχει μέχρι στιγμής. Για ενδεχόμενες αλλαγές θα υπάρξει ενημέρωση.


Θεατρική Παράσταση
Τετάρτη 07 Ιουλίου 2010, ώρα 21:30
Χώρος- Θεατράκι Τράπεζας Πειραιώς
Θεατρική Ομάδα Ορεστιάδας Διόνυσος

Τριήμερο Κινηματογράφου
Παρασκευή 9- Σάββατο 10- Κυριακή 11 Ιουλίου 2010, ώρα 21-00:00
Χώρος- Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος Σουφλίου
3ήμερο Φεστιβάλ Ανεξαρτήτου Κινηματογράφου Πάτρας

Μουσική Βραδιά
Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010, ώρα 21:30
Χώρος- Πλατεία Σουφλίου
Συγκρότημα Βαλκανατόλια

Εκθέσεις Καλλιτεχνών
Δευτέρα 19 Ιουλίου -Κυριακή 1 Αυγούστου 2010, καθημερινή λειτουργία
Χώρος- Κουκουλόσπιτο
Έκθεση Αφιερωμένη στον σκηνοθέτη και ζωγράφο Στράτο Στασινό.
Έκθεση Φωτογραφίας «Φωτογραφίζοντας σα Σινεμά» του Φεστιβάλ Ανεξαρτήτου κινηματογράφου Πάτρας
Έκθεση έργων τέχνης (ζωγραφική, φωτογραφία, βίντεο, ποίηση, κατασκευή, κ.λ.π)  απ’ όλη την Ελλάδα που θα λάβουν συμμετοχή στο διαγωνισμό με θέμα «Περίπατος- Ένας περίπατος στα μέσα και στα έξω μας τοπία και  «Μύθοι και Παραδόσεις- Τα μασάλια του τόπου μας».

Παρουσίαση Βιβλίου
Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010, ώρα 21:00
Χώρος- στον Χώρο του Λαογραφικού Μουσείου Σουφλίου «Τα Γνάφαλα»
Ζήσης Φυλλαρίδης

Εγκαίνια Εκθέσεων
Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010, ώρα 21:00

Μουσική Βραδιά
Σάββατο 24 Ιουλίου 2010, ώρα 21:30
Χώρος- έξω Κατάστημα (2ο χιλιόμετρο Σουφλίου- Αλεξανδρούπολης)
Συγκρότηματα Ροκ και Χιπ-Χοπ

Παιδικές Δραστηριότητες
Δευτέρα 26, Τρίτη 27, Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010, ώρα 18:00-21:00
Χώρος- Κουκουλόσπιτο
3ήμερες δραστηριότητες και μαθήματα για παιδιά. Περιήγηση στην έκθεση, συζήτηση για τα εκθέματα, διήγηση μασαλιών του τόπου μας, περίπατος στο βουνό και εξωτερικές δραστηριότητες, γαϊτανάκι. Μαθήματα κατασκευής κούκλας και δημιουργίας  χαρακτήρων.

Κουκλοθέατρο
Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010, ώρα 20:30
Χώρος- Κουκουλόσπιτο
Γενοβέφα Κτενίδου

Σύντομα θα ανακοινωθεί το τελικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Αναμένουμε να σας δούμε όλους κοντά μας.

Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου «Τα Γνάφαλα» της Οικογένειας Μπουρουλίτη
Ελ. Βενιζέλου 12
68400 Σουφλί Έβρος


Συντάκτης Νewsroom 2 Μαΐου, 2010 11:28

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV