ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ κ. ΖΑΜΠΟΥΝΙΔΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΗN ΕΘΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ Special Olympics

Συντάκτης news 14 Απριλίου, 2010 12:08

Αγαπητοί φίλοι,

 


Η 15η Απριλίου εθνική ημέρα των Special Olympics σηματοδοτεί μια ιδιαίτερη ημέρα, όχι μόνο για τα άτομα με διανοητική αναπηρία, αλλά και για  όλους εμάς.  Αποτελεί αξία για τον πολιτισμό και την ηθική μας. Αποτελεί το μέτρο του πολιτισμού μας, που έχει ως επίκεντρο την  πιο μεγάλη αξία της κοινωνίας μας, τον άνθρωπο.

Όταν το 1968 η Γιούνις Κένεντι βοηθούσε την Αν. Μάκγκλον Μπέρκε να κάνει πραγματικότητα το όνειρό της, για διεθνείς αγώνες αθλητών με διανοητικά προβλήματα, σίγουρα δεν μπορούσε να φανταστεί, ότι το κίνημα των Special Olympics θα καθιερωνόταν σε 150 και πλέον χώρες, σαν ένα  παγκόσμιο κίνημα.

Μια παγκόσμια εκστρατεία  στήριξης της δυνατότητας ατόμων, που διαφέρουν από τα πρότυπα των αθλητών που συμμετέχουν σε αθλητικές διοργανώσεις και έχουν ως αρχή το «συμμετέχουμε για να αριστεύουμε». Εκστρατεία  στήριξης της δυνατότητας των ατόμων με διανοητική αναπηρία, ώστε να μοιραστούν τη χαρά που προσφέρει ο αθλητισμός με τους φίλους, τους γονείς, τους εθελοντές και υποστηρικτές τους, σ’ ένα  περιβάλλον γεμάτο αισθήματα σεβασμού και αποδοχής.

Η  συγκεκριμένη ημέρα  προβάλλει πιο έντονα το νόημα της αξίας, για κοινωνική αλληλεγγύη, κοινωνική προσφορά, ένταξη, ενσωμάτωση, συμμετοχή, συντροφικότητα και  αγάπη  προς το συνάνθρωπο. Σηματοδοτεί  την ευκαιρία ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, για τα δικαιώματα των ατόμων που διαφέρουν.

Αποτελεί την ευκαιρία ν’ ανοίξουμε τις «πόρτες» μας,  για να υποδεχτούμε στην Ελλάδα και την Αλεξανδρούπολη, τους αθλητές των  Special Olympics.

Στην  χώρα μας, χώρα των μεγάλων αξιών και του πολιτισμού, απαιτείται σήμερα ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια, για αλλαγή της νοοτροπίας και της αντίληψης σχετικά με τη διαφορά. Διότι η διαφορά είναι δικαίωμα.

Προβάλλει η ανάγκη για ευαισθητοποίηση  και συστράτευση της πολιτείας,  των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, κοινωνικών, πολιτικών, πολιτιστικών και εκπαιδευτικών φορέων, όλων των πολιτών.

Ζητούμενο με την ευκαιρία της ημέρας αυτής είναι να αναδειχθεί η διάθεση για προσφορά στον συνάνθρωπό μας, σε κάθε επίπεδο και  να κυριαρχήσει το πνεύμα του εθελοντισμού.

Η δύναμη της θέλησης για ζωή, που επιδεικνύουν τα άτομα αυτά, πρέπει να μας εμπνεύσει, ώστε να συστρατευτούμε μαζί τους  το δε κίνημα του εθελοντισμού να αποτελέσει κομμάτι των αξιών μας.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη πράξη από το να  δώσουμε  φτερά, πίστη, αισιοδοξία και δύναμη, σε κάθε ένα από τα παιδιά αυτά.

Άλλωστε το μήνυμα που μας στέλνουν  είναι  τόσο απλό:

 

«Θέλω να νικήσω !

Αν όμως δεν τα καταφέρω,

Βοηθείστε με να προσπαθήσω με θάρρος»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΑΜΠΟΥΝΙΔΗΣ


Συντάκτης news 14 Απριλίου, 2010 12:08

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV