Κοινή απόφαση συνένωσης από τα δ.σ Τριγώνου, Κυπρίνου, Βύσσας

Συντάκτης news 11 Μαΐου, 2010 08:30

Τη συνένωση μεταξύ των δήμων Τριγώνου, Κυπρίνου και Βύσσας αποφάσισαν να προτείνουν στο υπουργείο Εσωτερικών και στο πλαίσιο της διαβούλευσης που είναι σε εξέλιξη, τα δημοτικά συμβούλια των τριών δήμων, μετά την κοινή συνεδρίαση που πραγματοποίησαν το βράδυ της Κυριακής, στον Κυπρίνο, όπου συζήτησαν διεξοδικά για το “χωροταξικό” του προγράμματος “Καλλικράτη”.

Τα δημοτικά συμβούλια των τριών δήμων εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους στην πρόταση που προβλέπει τη συνένωσή τους με το δήμο Ορεστιάδας, τον οποίο θεωρεούν “αστικό δήμο”, με “τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά και ανάγκες”, εκφράζοντας παράλληλα τις έντονες αμφιβολίες τους κατά πόσο θα μπορούσε να είναι “λειτουργικός” ένας τέτοιος δήμος, με μεγάλες αποστάσεις μεταξύ οικισμών και διαμερισμάτων από την έδρα του δήμου, ένας δήμος χωρίς κοινωνική συνοχή.


Παράλληλα υπογράμμισαν πως η πρόταση για τη μεταξύ τους συνένωση πληρεί το σύνολο των προϋποθέσεων που θέτει ο “Καλλικράτης” για τους νέους δήμους, τόσο όσο αφορά την έκταση, τον πληθυσμό αλλά και τα, μεταξύ τους, κοινά χαρακτηριστικά που είναι ιδιαίτερα εμφανή.

“Αυτό που εκφράστηκε στην κοινή συνεδρίαση, και επιβεβαιώθηκε από την απόφασή μας, είναι πως οι τρεις δήμοι μπορούμε με τη συνένωσή μας να σταθούμε στον “Καλλικράτη” και στο νέο αυτοδιοικητικό τοπίο, καθώς πληρούμε το σύνολο των χαρακτηριστικών που θέτει το πρόγραμμα διοικητικής μεταρρύθμισης για τους δήμους. Είναι μια πρόταση ρεαλιστική και εφαρμόσιμη. Εάν πραγματικά γίνεται διαβούλευση τότε θα μας ακούσουν και θα την αποδεχτούν αν όχι τότε θα αποφασίσουν ερήμην μας”, δήλωσε μετά τη συνεδρίαση των δημοτικών συμβουλίων των τριών δήμων, ο δήμαρχος Τριγώνου, Μανώλης Χατζηπαναγιώτου.

Ανέφερε επίσης πως τις αμέσως επόμενες ημέρες οι δήμαρχοι Τριγώνου, Κυπρίνου, Βύσσας, θα συναντηθούν με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να κοινοποιήσουν την απόφαση που έλαβαν τα δημοτικά συμβούλια ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων των τριών δήμων, φορέων και πολιτών, η μορφή των οποίων θα αποφασιστεί στη συνέχεια και από κοινού.

Όσο αφορά την έδρα του νέου δήμου που θα προκύψει από τη συνένωση των δήμων Τριγώνου, Κυπρίνου, Βύσσας, τα δημοτικά συμβούλια αποφάσισαν να αποδεχτούν αυτήν που θα ορίσει το υπουργείο, θεωρώντας πως υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια που συνεκτιμώνται στην επιλογή της έδρας και τα οποία δεν προτίθενται να αμφισβητήσουν.


Συντάκτης news 11 Μαΐου, 2010 08:30

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV