Ενημερωτικές ομιλίες για τα Special Olympics

Συντάκτης news 17 Μαΐου, 2010 14:12

Ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης, ως Πρέσβης Καλής Θελήσεως των Παγκόσμιων Αγώνων των Special Olympics για όλη τη Βόρεια Ελλάδα, πραγματοποίησε, την Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010, δύο ενημερωτικές ομιλίες στις Σχολές Αστυφυλάκων Κομοτηνής και Ξάνθης.



Στο πλαίσιο της κινητοποίησης όλο και μεγαλύτερου ποσοστού του πληθυσμού ο κ. Ζαμπουνίδης έκανε λόγο για τη σπουδαιότητα των εν λόγω αγώνων, τόσο για την τοπική κοινωνία, όσο και για τη χώρα, αλλά το κυριότερο, για την αλλαγή της νοοτροπίας και της αντίληψης σχετικά με τη “διαφορά”. “Χρειάζεται ευαισθητοποίηση και συστράτευση της πολιτείας, των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, των κοινωνικών, πολιτικών, πολιτιστικών και εκπαιδευτικών φορέων, όλων των πολιτών.” υπογράμμισε ο Νομάρχης Έβρου.
Διαβεβαίωσε ότι “Η Αλεξανδρούπολη, ο Έβρος, η Θράκη, η Βόρεια Ελλάδα στηρίζουν με όλη τη δύναμή της ψυχής τους παγκόσμιους αγώνες των αθλητών με αναπηρία.”
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Ζαμπουνίδης στο πρόγραμμα “Αμφιτρύων” εξηγώντας τις δράσεις που θα λάβουν μέρος στην περιοχή, όπως ότι τέσσερις μέρες πριν από την έναρξη των αγώνων στην Αθήνα, 320 και πλέον αθλητές των Special Olympics από την αποστολή της Ρωσίας θα φιλοξενηθούν στην Αλεξανδρούπολη. “Η απόφαση για την ένταξη στο πρόγραμμα “Αμφιτρύων” ήταν άμεση και χωρίς ενδοιασμούς, ανεξάρτητα από το οικονομικό περιβάλλον μέσα στο οποίο θα διεξαχθούν οι αγώνες. Παίρνοντας από το πλεόνασμα της ψυχής κυρίως, και όχι του ταμείου, είμαι σίγουρος ότι θα ανταπεξέλθουμε στο απόλυτο.”

Ένα μέρος από το πλήθος πολιτιστικών, μουσικών, εκπαιδευτικών και αθλητικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η Τοπική Οργανωτική Επιτροπή είναι η επίσκεψη, στις 3 Ιουνίου, του κ. Τίμοθι Κέννεντι, Προέδρου του παγκόσμιου κινήματος των Special Olympics. “Με τις δράσεις αυτές ο τόπος αποκτά παγκόσμια προβολή, ενισχύει θεσμούς φιλίας, στηρίζει την εθελοντική δράση και προσφορά, αλλάζει νοοτροπίες. Συμμετέχοντας και στηρίζοντας τους αγώνες προσφέρουμε το χέρι στο συνάνθρωπο, στο πνεύμα του εθελοντισμού. Με τους αγώνες αυτούς “οι μύθοι πέφτουν, η αρνητική στάση αλλάζει και νέες ευκαιρίες για την αντίληψη της διαφορετικότητας γεννώνται.” είπε ο κ. Ζαμπουνίδης.

Τέλος, ο Νομάρχης Έβρου κάλεσε τους δόκιμους αστυφύλακες να στηρίξουν την προσπάθεια της τοπικής κοινωνίας. “Ελάτε, να γεμίσουμε τα όνειρα των αθλητών αυτών με άρωμα ζωής, να δείξουμε ότι η Θράκη μας, η κοινωνία μας, στηρίζει με κάθε τρόπο το δικαίωμα για ίσα δικαιώματα στη ζωή όλων των ανθρώπων, προσδοκώντας σ’ ένα περιβάλλον ζεστό, γεμάτο αγάπη και σεβασμό, αντάξιο της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και του πολιτισμού μας.”
Συνομιλητές στις εκδηλώσεις ήταν ο πατήρ Απόστολος Καβαλιώτης, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Αλεξανδρούπολης κ. Μενεξίδης Νίκος, και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Κελεσίδης Γιώργος, οι ομιλίες των οποίων κινήθηκαν στο πλαίσιο πρόκλησης ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης για την εθελοντική προσφορά στη διεξαγωγή των αγώνων Special Olympics.


Συντάκτης news 17 Μαΐου, 2010 14:12

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV