ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΤΩΝ SPECIAL OLYMPICS

Συντάκτης Νewsroom 21 Απριλίου, 2010 08:25

 

Ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Κινήματος των Special Olympics κ. Τίμοθι Κένεντι-Σράιβερ και η αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Επιτροπής κ. Νάντια Κομανέτσι, θα επισκεφθούν την Αλεξανδρούπολη στις 2 Ιουνίου του 2010.


Ο Νομάρχης Έβρου και Πρόεδρος της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής για τους αγώνες Special Olympics Αθήνα 2011 κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης-Πρέσβης Καλής Θελήσεως για τη Βόρεια Ελλάδα, χαρακτήρισε την επίσκεψη του κ. Κένεντι-Σράιβερ και της κ. Κομανέτσι, που θα συνοδεύονται από την Πρόεδρο των Παγκόσμιων Αγώνων «Αθήνα 2011» κ. Ιωάννα Δεσποτοπούλου, ως ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για τον Έβρο και την Θράκη.

«Ο Τίμοθι Κένεντι-Σράιβερ που η μητέρα του είχε ιδρύσει το 1968 τον οργανισμό αυτό – ανιψιός του Τζον Κένεντι- και η διεθνούς φήμης Ρουμάνα αθλήτρια Νάντια Κομανέτσι επισκέπτονται την Αλεξανδρούπολη, η οποία είναι Πόλις-Αμφιτρύων για τους αγώνες Special Olympics Αθήνα 2011, για να τιμήσουν την προσπάθεια που κάνουν οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής, για την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για τους αθλητές με διανοητική αναπηρία, 225 από τους οποίους θα φιλοξενήσουμε για τέσσερις ημέρες πριν την έναρξη των αγώνων» είπε ο κ. Ζαμπουνίδης μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Τοπική Οργανωτική Επιτροπή για τους αγώνες Special Olympics σε συνεργασία με το ΚΕΠΑΚΥ του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

«Θέλω να πιστεύω ότι την αποστολή που έχουμε αναλάβει ο Έβρος, η Θράκη, θα τη φέρουμε εις πέρας με τα καλύτερα αποτελέσματα και η περιοχή μας θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο παγκόσμιο αυτό ανθρωπιστικό και αθλητικό γεγονός» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαμπουνίδης.

Στην εκδήλωση, που περιελάμβανε βραδιά πιάνου από τον πιανίστα Ηλία Φουλίδη και την Βαλεντίνα Φουλίδου και τα έσοδα της θα διατεθούν για το πρόγραμμα «Πόλις- Αμφιτρύων Αλεξανδρούπολης», παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ Γεώργιος Αλεξανδρής, ο Αντινομάρχης Υγείας-Πρόνοιας-Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Ιωαννάκης, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και αρχών και μέλη του ΚΕΠΑΚΥ.

Νωρίτερα συνεδρίασε η Τοπική Οργανωτική Επιτροπή για τους αγώνες Special Olympics Αθήνα 2011, για να καταρτίσει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα γίνουν στην Αλεξανδρούπολη με αφορμή την επίσκεψη του Πρόεδρου του Παγκόσμιου Κινήματος των Special Olympics κ. Τίμοθι Κένεντι-Σράιβερ. Οι εκδηλώσεις, που θα διαρκέσουν μια εβδομάδα, θα περιλαμβάνουν προβολή ταινίας και συζήτηση με θέμα τη διανοητική αναπηρία, εκθέσεις πηλοπλαστικής, ανθοκομικής, ζωγραφικής και θεατρική παράσταση από τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου, πορεία μαθητών «προς τη ζωή, χέρι με χέρι», δρώμενα στην πλατεία του Φάρου και θα κορυφωθούν στο Εθνικό Στάδιο την ημέρα που θα βρίσκονται στην Αλεξανδρούπολη ο κ. Κένεντι-Σράιβερ και η κ. Κομανέτσι.


Συντάκτης Νewsroom 21 Απριλίου, 2010 08:25

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV