ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ

Συντάκτης Νewsroom 5 Μαρτίου, 2010 18:50

Τις δυνατότητες ανάπτυξης και τα πλεονεκτήματα του νομού Έβρου στο νέο γεωγραφικό και οικονομικό τοπίο που διαμορφώνεται στην ευρύτερη περιοχή, περιέγραψε ο αναπληρωτής Νομάρχη κ. Μιχάλης Κογιομτζής στη συνάντηση που είχε με τον πρέσβη της Αυστρίας στην Ελλάδα δρ. Michael Linhart, σήμερα στη Νομαρχία.

Ο κ. Κογιομτζής αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα υποδομής, την Εγνατία Οδό, το λιμάνι και το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, στον Αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, στο έργο του Φυσικού αερίου, καθώς και στις πρωτοβουλίες της Νομαρχίας για την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. «Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον κύριο πρέσβη και τον ενημέρωσα για όλα τα θέματα που απασχολούν το νομό. Έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τις πλημμύρες, του έδωσα την υπάρχουσα εικόνα, και μας διαβεβαίωσε ότι η χώρα του θα υποστηρίξει το αίτημα που θα υποβάλλει η Ελλάδα στο Ταμείο Αλληλεγγύης για οικονομική βοήθεια για την αποκατάσταση των ζημιών στον Έβρο.» είπε ο κ. Κογιομτζής. Πρόσθεσε δε ότι συμφωνήθηκε στο άμεσο μέλλον να γίνει επίσκεψη στο νομό επιχειρηματιών από την Αυστρία για να εξετασθεί η δυνατότητα συνεργασιών, ενώ προσκάλεσε τον κ. πρέσβη να έρθει πάλι τον Μάιο για να επισκεφθούν το Δέλτα του Έβρου και το Δάσος της Δαδιάς, τη Σαμοθράκη και τον υπόλοιπο νομό.


Από την πλευρά του ο πρέσβης της Αυστρίας κ. Michael Linhart ευχαρίστησε τον κ. Κογιομτζή για την ζεστή υποδοχή που του έγινε, καθώς και για την ολοκληρωμένη εικόνα που του έδωσε για το νομό, για τις προοπτικές ανάπτυξης του καθώς και για την υφιστάμενη κατάσταση με τις πλημμύρες, και τόνισε ότι η Αυστρία θα υποστηρίξει στις Βρυξέλλες το αίτημα της χώρας μας για ενίσχυση του νομού από τα προβλήματα που προκάλεσαν οι πλημμύρες. Ακόμη, ανέφερε ότι συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας στους τομείς της οικονομίας, του τουρισμού και του πολιτισμού, και πρότεινε την από κοινού διοργάνωση μιας συναυλίας κλασσικής μουσικής στην Αλεξανδρούπολη.


Συντάκτης Νewsroom 5 Μαρτίου, 2010 18:50

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV