Δύο Συμμετοχές Στον Διαγωνισμό του Προγράμματος Καταπολέμησης Κουνουπιών

Συντάκτης Νewsroom 13 Μαΐου, 2010 21:12

Δυο εταιρείες συμμετείχαν τελικά στον διαγωνισμό που προκήρυξε η Νομαρχία Έβρου για την υλοποίηση μέρους του φετινού προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών. Εντός των επόμενων ημερών θα αξιολογηθούν οι προσφορές και θα αναδειχθεί ο εργολάβος που θα αναλάβει τους ψεκασμούς με την χρήση ελικοπτέρου.
Εάν δεν υπάρξουν ενστάσεις από την εταιρεία που δεν θα αναλάβει το έργο, δεν αναμένεται να προκύψουν επιπλέον καθυστερήσεις για την έναρξη του προγράμματος των ψεκασμών από ελικόπτερο. 
Η άλλη πτυχή του προγράμματος είναι οι ψεκασμοί από τα επίγεια συνεργεία, ακριβώς όπως έγινε και πέρσι. Φέτος θα αναλάβουν 20 συνεργεία, τα οποία θα ψεκάζουν ανά περιοχή, αφού θα έχει προηγηθεί ανακοίνωση και ενημέρωση των κατοίκων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα υλοποιεί μόνη της η Νομαρχία, δίχως τη συνδρομή των Δήμων. 

Παράπονα για καθυστερήσεις 
Ωστόσο, υπάρχουν αρκετά παράπονα από κατοίκους, ιδιαίτερα των παραποτάμιων δήμων, που καταγγέλλουν ότι έχει καθυστερήσει πάρα πολύ η έναρξη του προγράμματος καταπολέμησης, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τα κουνούπια. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρσι, τέτοιο καιρό, είχε ήδη προηγηθεί περίπου ένας μήνας ψεκασμών, ωστόσο, και πάλι τα κουνούπια έκαναν ιδιαίτερα αισθητή και ενοχλητική την παρουσία τους καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. 
Η κατάσταση μοιάζει να έχει επιδεινωθεί φέτος, όχι μόνο από την καθυστέρηση έναρξης του προγράμματος, αλλά και από τις πλημμύρες, τόσο στην ελληνική, όσο και στην τουρκική πλευρά. 


Πηγή:Εφ.Γνώμη


Συντάκτης Νewsroom 13 Μαΐου, 2010 21:12

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV