Διακοπή εργασίας και στάση ζωής

Συντάκτης Νewsroom 18 Μαρτίου, 2010 11:04

Η  Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ  καλεί όλους τους Μηχανικούς, Γεωτεχνικούς και αντίστοιχους  ακαδημαϊκούς να συμμετάσχουν  ενεργά στη διακοπή κάθε επαγγελματικής και εκπαιδευτικής δραστηριότητας τηνΠαρασκευή 19.03.10 από τις 11.00 έως τις 15.00, σύμφωνα και με όσα αποφασίσθηκαν στη σχετική Σύνοδο.

Συγκεκριμένα:


Η 13η Σύνοδος των Πρυτάνεων των Κοσμητόρων των Πολυτεχνικών Σχολών Ελλάδας, του Προέδρου και των εκπροσώπων του ΤΕΕ, της Πρυτανείας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του ΓΕΩΤΕΕ κατέληξε μεταξύ άλλων:

  • Προασπιζόμαστε  τα διπλώματα των ενιαίων 5ετών σπουδών  των Διπλωματούχων και Γεωτεχνικών  Μηχανικών, ως προϋπόθεση για την άσκηση του επαγγέλματος στην υψηλότερη βαθμίδα τεχνικής ευθύνης και τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.  Άλλωστε, βάσει των προδιαγραφών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαπίστευσης των Προγραμμάτων Σπουδών των Μηχανικών, τα διπλώματα αυτά αντιστοιχούν στο ευρωπαϊκό Master.  Διατυπώνουμε, έτσι, τη σφοδρότατη αντίθεση μας στην άδικη και αναιτιολόγητη θέση του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (όπως διατυπώνεται στο από 16.02.10 έγγραφό του), στο πάγιο αίτημα της αναγνώρισης της ισοτιμίας των διπλωμάτων ως Master.
  • Το Υπουργείο δείχνει να αγνοεί την αυτοδιοίκηση των Πανεπιστημίων και το δημόσιο συμφέρον, ασκώντας πολιτική χωρίς διάλογο.
  • Αυτή η τακτική εντάσσεται στο συνολικό πλαίσιο απορρύθμισης των αντίστοιχων επαγγελμάτων με ασφαλιστικές, φορολογικές και μισθολογικές επιπτώσεις.
    Η διεθνής  και εθνική κρίση έχει λόγους που  υπάρχει, πλήττει τους Μηχανικούς, χωρίς  να είναι υπεύθυνοι για αυτήν.
    • Η κρίση  δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με «συνταγές» που οδήγησαν σε αυτήν. Το ΤΕΕ έχει προτάσεις. Μόνο μέσα στο 2010 έχει δημοσιοποιήσει θέσεις για την απασχόληση, την οικοδομή, τα δημόσια έργα, τις μεταφορές, τη βιομηχανία, την ενέργεια, το περιβάλλον.
    • Υπάρχουν  και πόροι: ΕΣΠΑ, Κτηματολόγιο, ευρωπαϊκά  προγράμματα.  Τα αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ αξιοποιούν πάντα χωρίς ρίσκο τις δράσεις των ασφαλισμένων τους.
    • Το ΤΕΕ  έχει συγκεκριμένες προτάσεις και  για την απασχόληση του επιστημονικού  δυναμικού.

Προς  το παρόν αντιμετωπίζουμε  την απαξίωση.

Δεν είμαστε απλοί  παρατηρητές, αλλά ενεργοί πολίτες, εργαζόμενοι, επιστήμονες.


Συντάκτης Νewsroom 18 Μαρτίου, 2010 11:04

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV