ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΟΜΑΡΧΗ κ.ΖΑΜΠΟΥΝΙΔΗ

Συντάκτης news 28 Μαΐου, 2010 10:54


Δηλώσεις για τη συνάντηση που είχε την Τρίτη στην Αθήνα με την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα Τίνα Μπιρμπίλη και τον υφυπουργό κ. Γιάννη Μανιάτη έκανε χτες ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές του νομού κ.κ. Ρενταρή, Τσιαούση, Δερμεντζόπουλος, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Γιώργος Αλεξανδρης, ο κ. Παναγιώτης Τσέτουρας ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου, και εκπρόσωποι από την Πανεπιστημιακή Κοινότητα.


Ο κ. Ζαμπουνίδης είπε συγκεκριμένα «Συζητήσαμε για το τι γίνεται αυτήν την ώρα στη διεθνή σκακιέρα. Φαίνεται ότι πράγματα δεν εξελίσσονται καλά για τον αγωγό πετρελαίου, άρα για τη Βουλγαρία και την Ελλάδα. Προφανώς έγινε ανακατανομή μεταξύ των χωρών της Μαύρης Θάλασσας και φαίνεται ότι εμείς μένουμε απ’ έξω. Η άποψη η δικιά μου είναι ότι ο αγωγός μάλλον πάει πίσω, με κίνδυνο να μη γίνει ποτέ. Παρόλα αυτά η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δείξει ότι ενδιαφέρεται για το έργο. Θέλει να καταθέσει το σχέδιο νόμου για να χαρακτηρίσει το έργο εθνικής σημασίας. Οι παρατηρήσεις που έγιναν από τους φορείς είναι στα χέρια του Υπουργείου και ήδη έχουν γίνει δεκτές. Εμείς, βεβαίως, θέσαμε το θέμα ότι πρέπει μαζί με τις περιβαλλοντικές μελέτες, με τη μελέτη χωροθέτησης να χαρακτηριστεί το έργο ως εθνικής σημασίας.

Όταν έλθει το σχέδιο νόμου προς συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής θα μετέχουμε κι εμείς ως Επιτροπή Νομού Έβρου για το έργο  «Αγωγός Πετρελαίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη». Μάλιστα θα ζητήσω να συμμετέχει εκπρόσωπος από τους Οικολόγους, αλλά και από την Επιτροπή κατά του αγωγού.

Θέλω να τονίσω ότι σε αυτή τη φάση παγώνουμε τη σύμβαση που έχουμε με το Πανεπιστήμιο, ώστε να μην υπάρξουν δαπάνες. Το Πανεπιστήμιο είναι έτοιμο να επιστρέψει όλα τα χρήματα. Όποιες δαπάνες έχουν γίνει μέχρι τώρα από την  πλευρά του Πανεπιστημίου θα καλυφθούν από αυτό. Δεν λύεται η σύμβασή μας με το Πανεπιστήμιο. Η συνεργασία θα συνεχιστεί. Κρατάμε, επίσης, τα γραφεία τα οποία νοικιάσαμε για την Επιτροπή Φορέων Νομού Έβρου, κι αυτά μέχρι το τέλος του χρόνου για να δούμε τι εξέλιξη θα έχει αυτή η υπόθεση.»

Αναφορικά με το πάγιο αίτημα των κατοίκων του νομού για διάνοιξη κόμβου προς το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ο Νομάρχης Έβρου δήλωσε «Με επιστολή μου προς την εταιρεία «Εγνατία Οδός Α.Ε.», επανερχόμαστε και ζητάμε να ανοίξει δίοδος από την Εγνατία για το νοσοκομείο. Είναι αίτημα όλου του Νομαρχιακού Συμβουλίου, που έχει εκφραστεί επανειλημμένα. Θέλω να πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Αυτή τη φορά φαίνεται ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος από τη Διοίκηση της Εγνατίας.»


Συντάκτης news 28 Μαΐου, 2010 10:54

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV