Βραδιά Πιάνου στο ΚΕΠΑΚΥ του Δήμου Αλεξ/πολης

Συντάκτης Νewsroom 13 Απριλίου, 2010 14:18

“Βραδιά Πιάνου”  διοργανώνει η Τοπική Οργανωτική Επιτροπή των Special Olympics σε συνεργασία με το ΚΕΠΑΚΥ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 19-4-2010 & ώρα 19:30, στο ΚΕΠΑΚΥ του Δήμου Αλεξ/πολης, καρτάλη 2.
Ο πιανίστας Φουλίδης Ηλίας, θα ερμηνεύσει τους συνθέτες Σκαρλάτη, Τσαϊκόφσκι & Σοπέν. Τα έσοδα θα διατεθούν για το πρόγραμμα “Πόλις – Αμφιτρύων Αλεξ/πολης” HOST TOWN των παγκόσμιων Αγώνων Αθήνα 2011.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Ο Ηλίας Φουλίδης γεννήθηκε στην πρώην Σοβιετική Ένωση το 1982. Το 1992 εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα και τον επόμενο χρόνο άρχισε της μουσικές σπουδές του στο Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης με την Β.Γρηγοριάδου.
Το 1999 πήρε το Β Βραβείο στους περιφερειακούς μαθητικούς μουσικούς αγώνες που έγιναν στην Κομοτηνή και την ίδια χρονιά το Γ Βραβείο στους πανελλήνιους αγώνες μουσικής στην Αθήνα.
Το 2003 ολοκλήρωσε τις σπουδές του με την Μερόπη Κολλάρου και πήρε πτυχίο πιάνου με άριστα παμψηφεί.
Από το 2003 – 2008 σπούδασε στο Πανεπιστήμιο P.Ii.Tcaikovsky Moskow Conservatory ως υπότροφος του Μουσικού Σωματείου “Τζίνα Μπαχάουερ” με την ευγενή χορηγία της κ. Θέκλα Μαρινίδη. Ξεκίνησε τις σπουδές του στην τάξη της Vera Gornostaeva και μετά από ένα χρόνο συνέχισε με τον Maxim Fillipof με τον οποίον ολοκλήρωσε τις σπουδές του ως σολίστας με “Άριστα”. Σπούδασε τη μουσική δωματίου με τον D.Gallinin και συνοδεία με την N.Sintorenko.
Έχει παρακολουθήσει Master classes με γνωστούς σολίστες πιάνου Α.Atanasov, M, Ovchinnikov. Σαν ελεύθερη ακρόαση παρακολούθησε Master class με τον Μ.Rastropovic.
Το 2007 πήρε Δίπλωμα από το CONCOURS INTERNATIONAL DE PIANO MERIGNAC – FRANCE.
Το 2009 πήρε Δίπλωμα από το CONCOURS INTERNATIONAL “Mauro Paolo Monopoli Prize”
Διδάσκει στο Δημοτικό Ωδείο της Αλεξανδρούπολης.



Συντάκτης Νewsroom 13 Απριλίου, 2010 14:18

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV