Απολογισμός του προγράμματος «Προληπτική Ιατρική – Υγειονομική Ενημέρωση του Πληθυσμού του B. Έβρου» για το 2009 και προγραμματισμός για το 2010

Συντάκτης news 14 Μαΐου, 2010 08:19

Απολογισμός 2009

Το Πρόγραμμα “Προληπτική Ιατρική – Υγειονομική Ενημέρωση του Πληθυσμού του B. Έβρου”, το οποίο υλοποιείται τα τελευταία χρόνια από τη από τη Νομαρχία (Ν.Ε.Λ.Ε.) σε συνεργασία με την “Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Έβρου”, συνεχίστηκε το 2009.


Η ανταπόκριση των Συλλόγων και των Δήμων του Β. Έβρου στην πρόσκληση ενδιαφέροντος ήταν μεγάλη και οι ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν (σε σχέση με την πρόληψη και την προαγωγή της σωματικής και ψυχικής υγείας) κάλυψαν σε επαρκή βαθμό τα αιτήματα του πληθυσμού.

Στη δράση συμμετείχαν και προσέφεραν τις υπηρεσίες τους, εθελοντικά, ιατροί της “Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών B. Έβρου”.
Επίσης, δραστηριοποιήθηκαν ως εθελόντριες: η διατροφολόγος κα Αδαμίδου Ιωάννα, καθώς και η Διευθύντρια του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Ορεστιάδας, κα Καμαριανάκη Κωνσταντινιά.

*Αναλυτικά παρουσιάζονται όλοι οι εθελοντές στον παρακάτω πίνακα:

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ (2009)

ΟΝΟΜΑ ΙΑΤΡΟΥ – ΕΙΔΙΚΟΥ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

Αδαμίδου Ιωάννα

Διατροφολόγος

Αντωνιάδου Παρασκευή

Νευρολόγος

Γεωργίου Ιορδάνης

Οφθαλμίατρος

Γκιούλος Διονύσιος

Ορθοπεδικός

Καζαντζίδη Βερόνικα

Παιδίατρος

Καλαϊτζής Ευάγγελος

Ορθοπεδικός

Καμαριανάκη Κωνσταντινιά

Εκπαιδευτικός

Καραβασίλη Δήμητρα

Γυναικολόγος

Μακρής Δημήτριος

Γενικός Ιατρός

Μανδαλίδης Κρίτων

Μικροβιολόγος

Μελετιάδης Αλέξανδρος

Γυναικολόγος

Μουταφτσής Ευάγγελος

Ακτινολόγος

Παπανδρέου Αθανάσιος

Πνευμονολόγος

Παπανδρούδης Ανδρέας

Οφθαλμίατρος

Σιναπίδης Στέφανος

Καρδιολόγος

Τζαφέρης Κλήμης

Οφθαλμίατρος

Το 2009 πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 50 ομιλίες από όλους τους εθελοντές, σε συλλόγους των Δήμων Διδυμοτείχου, Κυπρίνου, Μεταξάδων, Ν. Βύσσας, Ορεστιάδας, Ορφέα, Σουφλίου και Τριγώνου.
Εκατοντάδες κάτοικοι του βόρειου τμήματος του Έβρου παρακολούθησαν και συμμετείχαν στις ομιλίες, έλυσαν απορίες και πήραν χρήσιμες πληροφορίες για την υγεία τους.

Τα Θέματα ομιλιών που αναπτύχθηκαν (ενδεικτικά) ήταν:
Πρόληψη γυναικολογικών παθήσεων, Μαστογραφία, Οστεοπόρωση, Πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων, Πρόληψη οφθαλμολογικών παθήσεων, Ηπατίτιδες – Επιδημιολογία, Διατροφή και πρόληψη γαστρεντερολογικών παθήσεων, Παθήσεις του αναπνευστικού – Επιβαρυντικοί παράγοντες, Σακχαρώδης Διαβήτης, Νευρολογικές παθήσεις, Παιδιατρικά Προβλήματα, Ορθοπεδικές παθήσεις, Ψυχική υγεία, Εφηβεία, Τρίτη ηλικία – Διατροφικές ανάγκες υπό τη σκιά χρόνιων παθήσεων κ.α.

 

Προγραμματισμός 2010

Έπειτα από αίτημα των Δήμων και των Πολιτιστικών Συλλόγων και με την προθυμία των μελών της “Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών” για εθελοντική προσφορά, η Νομαρχία Έβρου συνεχίζει την υλοποίηση του Προγράμματος και το 2010.

Οι δράσεις υγειονομικής ενημέρωσης θα ξεκινήσουν στις 16 Μαΐου 2010 και θα ολοκληρωθούν στο τέλος της χρονιάς (το πρόγραμμα ομιλιών παρουσιάζεται αναλυτικά στο σχετικό πίνακα).

Η Νομαρχία Έβρου (Δ/νση Πολιτισμού & Νεότητας – Ν.Ε.Λ.Ε.) ευχαριστεί θερμά την Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Έβρου και τον Πρόεδρό της κ. Παπανδρούδη Ανδρέα (Οφθαλμίατρο) για την εποικοδομητική κι εξαιρετική συνεργασία τους μαζί μας, καθώς και για την σημαντικότατη προσφορά τους στους πολίτες του Έβρου.

Ευχαριστούμε, επίσης όλους τους εθελοντές, τους Δήμους και τους Συλλόγους που συνεργάστηκαν μαζί μας, καθώς όλοι μαζί πετύχαμε να υλοποιηθεί εύρυθμα μία πρωτοποριακή – για τα δεδομένα της χώρας μας – δράση.


Συντάκτης news 14 Μαΐου, 2010 08:19

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV