Απάντηση της Νομαρχίας Έβρου σε δημοσιεύματα για το ΕΣΠΑ

Συντάκτης Νewsroom 22 Απριλίου, 2010 14:04

Πρόσφατα ήρθαν στη δημοσιότητα δημοσιεύματα που προέρχονται από τη Νομαρχία Καβάλας σύμφωνα με τα οποία η Νομαρχία Έβρου δεν είχε ετοιμότητα για τα έργα του ΕΣΠΑ και ότι βρίσκεται τελευταία στη σχετική λίστα από τις Νομαρχίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ είναι τελευταία και στη λίστα απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.
“Αδυνατώντας να καταλάβουμε τη σκοπιμότητα των δημοσιευμάτων αυτών και χωρίς να θέλουμε να έχουμε καμία αντιδικία με τη Νομαρχία της Καβάλας και τον συνάδελφο Νομάρχη, εξάλλου κοινός μας στόχος είναι η ανάπτυξη των νομών μας και κατά συνέπεια και της περιφέρειας μας, παραθέτουμε τα στοιχεία που ζητήσαμε και μας έστειλε η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, όπου αποτυπώνεται η πραγματικότητα, η οποία είναι τελείως διαφορετική από αυτή των δημοσιευμάτων. Και από τα σχετικά στοιχεία φαίνεται ότι έχουμε υποβάλλει σαν Νομαρχία προτάσεις για έργα σε προσκλήσεις του ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 35 εκατ. ευρώ, γεγονός που φανερώνει την ετοιμότητα μας, και περιμένουμε την ένταξή τους” αναφέρει σε δήλωση του ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης.
Σύμφωνα με τα επίσημα αυτά στοιχεία της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, από τη Νομαρχία Έβρου υλοποιήθηκαν συνολικά στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, του Ταμείου Αλληλεγγύης και του ΕΣΠΑ έργα προϋπολογισμού 45,2 εκατ. ευρώ, παράλληλα υπέβαλε προτάσεις σε προσκλήσεις του ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 35 εκατ. ευρώ, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 80,2 εκατ. ευρώ.
Αντίστοιχα η Νομαρχία Καβάλας υλοποίησε στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ και του ΕΣΠΑ έργα προϋπολογισμού 51 εκατ. ευρώ, παράλληλα υπέβαλε προτάσεις σε προσκλήσεις του ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 71 εκατ. ευρώ.
Σας επισυνάπτουμε για ενημέρωσή σας και τον σχετικό πίνακα της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

Δείτε τον σχετικό πίνακα της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης



Συντάκτης Νewsroom 22 Απριλίου, 2010 14:04

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV