Αναβλήθηκε η συζήτηση Αντιδράσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ στον Έβρο για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη

Συντάκτης news 26 Μαρτίου, 2010 09:17

Για μετά το Πάσχα αναβλήθηκε η -προγραμματισμένη για την Τετάρτη- συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή του προσχεδίου νόμου για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Για την αναβολή η κυβέρνηση επικαλείται τυπικούς λόγους, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως η συζήτηση αναβλήθηκε λόγω των έντονων αντιδράσεων που εκδηλώθηκαν από στελέχη του ΠΑΣΟΚ στον Έβρο.

Σύμφωνα με το Βήμα, η κυβέρνηση απέδωσε την αναβολή της συζήτησης στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής στο γεγονός ότι η ο αρμόδιος υφυπουργός Περιβάλλοντος Ι. Μανιάτης έστειλε το προσχέδιο του νόμου στη Βουλή προτού αυτό λάβει την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου και προσυπογραφεί από τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Σ. Λύτρα.


Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση αναβλήθηκε λόγω των οξύτατων αντιδράσεων φορέων του Νομού Έβρου, με επικεφαλής τον νομάρχη και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ν. Ζαμπουνίδη.

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκφράζουν τη διαφωνία τους για το περιεχόμενο του προσχεδίου νόμου, κρίνοντας ότι δεν συνάδει προς την προεκλογική εξαγγελία του Γιώργου Παπανδρέου, τον Σεπτέμβριο, για «επαναδιαπραγμάτευση» των συμφωνιών με τη Ρωσία και τη Βουλγαρία ώστε να εξασφαλιστούν περισσότερα ωφελήματα για την περιοχή.

Οι παραπάνω αναφορές του κ. Παπανδρέου είχαν ικανοποιήσει τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι θεωρούσαν ότι με την επαναδιαπραγμάτευση θα εξασφάλιζαν «περισσότερα αντισταθμιστικά οφέλη». Κάτι τέτοιο όμως, όπως υποστηρίζουν, όχι μόνον δεν συμβαίνει στην πράξη, αλλά με το κείμενο του προσχεδίου νόμου καταβάλλεται προσπάθεια για το αντίθετο, καθώς ο αγωγός χαρακτηρίζεται «έργο μείζονος εθνικής σημασίας, προφανούς δημόσιας ωφέλειας και γενικά δημόσιου συμφέροντος».
Πηγη in.gr


Συντάκτης news 26 Μαρτίου, 2010 09:17

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV