Αθλητικός Σύλλογος ΑμεΑ «Κότινος»

Συντάκτης Νewsroom 8 Μαΐου, 2010 19:40

Ο Αθλητικός Σύλλογος ΑμεΑ «Κότινος» είναι ο πρώτος αθλητικός σύλλογος για Άτομα με Αναπηρία που ξεκίνησε στην Αλεξανδρούπολη. Ο νέος αυτός σύλλογος στοχεύει να δώσει διέξοδο στον αθλητισμό σε πολίτες με κάθε είδους αναπηρία, κινητική ή νοητική, και να προωθήσει κάθε προσπάθεια να γίνει πράξη μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς αλλά με ίσες ευκαιρίες για όλους. 

Για την ίδρυσή του πρωτοστάτησε η Έλσα Ταχαή, αθλήτρια της κολύμβησης που έχασε πρόσφατα το πόδι της σε ατύχημα και θέλησε να ξεκινήσει μια προσπάθεια ώστε όχι μόνο η ίδια, αλλά και άλλα παιδιά με αναπηρίες (κινητικής ή νοητικής φύσης) να έχουν πρόσβαση σε αθλητικές διοργανώσεις, αθλητικούς χώρους και προγράμματα αλλά και καλύτερη ποιότητα ζωής σε όλα τα επίπεδα. Τα προγράμματα του συλλόγου καλύπτονται τεχνικά από εθελοντές καθηγητές φυσικής αγωγής με ανάλογη ειδικότητα κατά περίπτωση, ενώ ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Αλεξανδρούπολης έχει στηρίξει το εγχείρημα. Τα τμήματα που έχει ενεργοποιήσει μέχρι στιγμής ο «Κότινος» αφορούν την κολύμβηση, το στίβο, τη σκοποβολή, την επιτραπέζια αντισφαίριση (πιγκ πογκ) και βρίσκονται σε εξέλιξη τα τμήματα ιστιοπλοϊας και ιππασίας. 

Αν εσείς ή κάποιο δικό σας άτομο έχει οποιασδήποτε μορφής αναπηρία, ή αν πιστεύετε πως μπορείτε να συνεισφέρετε με οποιονδήποτε τρόπο στο αξιέπαινο έργο που γίνεται στον «Κότινο», μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 6946467287, 6932318057. Η συμμετοχή όλων μας είναι πολύτιμη!!


Πηγή:thrakisport


Συντάκτης Νewsroom 8 Μαΐου, 2010 19:40

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV