«3η Γιορτή Κυνηγιού»,

Συντάκτης news 13 Αυγούστου, 2010 09:17

Εκατοντάδες κυνηγοί απ’ όλη την Ελλάδα θα πάρουν μέρος στην «3η Γιορτή Κυνηγιού», που θα πραγματοποιηθεί στις Καστανιές στις 17 και 18 Αυγούστου 2010, δίπλα στον ποταμό Άρδα, στο χώρο όπου πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις των νέων, από το Νομαρχιακό Διαμέρισμα Έβρου σε συνεργασία με τον Δήμο Νέας Βύσσας, την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας-Θράκης και τους κυνηγετικούς συλλόγους του νομού.


«Η πρωτοβουλία και η προσπάθεια της Νομαρχίας Έβρου για τη διεξαγωγή της πανελλήνιας αυτής γιορτής κυνηγιού, που ανοίγει την κυνηγητική περίοδο, δικαιώθηκε. Με την διοργάνωση τα δύο προηγούμενα χρόνια στο Μικρό Δέρειο έγινε ήδη θεσμός και αγκαλιάστηκε τόσο από τους κυνηγούς του Έβρου και της Θράκης, όσο και της υπόλοιπης Ελλάδας» είπε στη συνέντευξη τύπου ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης.

Ο Νομάρχης ευχαρίστησε τους κυνηγετικούς συλλόγους του Έβρου για τη συνδιοργάνωση, τονίζοντας ότι η γιορτή αυτή είναι δική τους υπόθεση, καθώς και τον Δήμο της Νέας Βύσσας για την παραχώρηση του χώρου και των υποδομών.

«Οι Καστανιές, το Τρίγωνο, και ευρύτερα ο Βόρειος Έβρος, θα έχουν οφέλη από τη γιορτή αυτή, γιατί χιλιάδες επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν μια πανέμορφη περιοχή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαμπουνίδης.

Όπως ανέφερε ο κ. Ζαμπουνίδης φέτος θα υπάρχουν πολλές συμμετοχές από την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Βουλγαρία, θα λειτουργούν τριάντα περίπτερα με είδη κυνηγιού, ενώ το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει σεμινάρια για τους κυνηγούς και παράλληλες πλούσιες εκδηλώσεις με έμφαση στα τοπικά παραδοσιακά και σύγχρονα καλλιτεχνικά συγκροτήματα.

«Είμαι σίγουρος ότι και τα επόμενα χρόνια ο Έβρος, που είναι κυνηγότοπος, θα αποτελεί σημείο αναφοράς και από εδώ θα ξεκινάει το κυνήγι στις 20 Αυγούστου. Περιμένουμε μεγάλη συμμετοχή κυνηγών, αλλά καλούμε και τους κατοίκους του νομού να πάρουν μέρος στη γιορτή» πρόσθεσε ο κ. Ζαμπουνίδης.

Σε ερώτηση γιατί η γιορτή φέτος μεταφέρθηκε στον Άρδα, ο κ. Ζαμπουνίδης ανέφερε ότι ήταν απαίτηση των κυνηγών η γιορτή να μην γίνεται κάθε χρόνο στην ίδια περιοχή καθώς και ότι φέτος συνέπεσε με τη θρησκευτική γιορτή των μουσουλμάνων, το ραμαζάνι. «Παρά τα διάφορα προβλήματα, όπως η δύσκολη πρόσβαση, με δική μου επιμονή η γιορτή κυνηγιού έγινε δυο συνεχόμενες χρονιές στο Μικρό Δέρειο. Φέτος συνέπεσε με το ραμαζάνι τους και δεν μπορεί εμείς να κάνουμε ταυτόχρονα εκδηλώσεις. Αλλά δεν μπορεί και κάθε χρόνο να γίνεται στο ίδιο μέρος. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι τα επόμενα χρόνια θα ξαναγυρίσει στο Δέρειο και είμαι υπέρμαχος αυτής της συμφωνίας με τους φορείς του κυνηγιού του Έβρου, δύο χρόνια η γιορτή να γίνεται στο Δέρειο, μια χρονιά στο Βόρειο Έβρο και μια χρονιά στο Νότιο Έβρο. Του χρόνου, επειδή πάλι συμπίπτει η γιορτή κυνηγιού με το ραμαζάνι, θα γίνει στο νότιο τμήμα του νομού, στα Λουτρά, και την μεθεπόμενη χρονιά στο Δέρειο».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Ραφαηλίδης τόνισε ότι η γιορτή, που διοργανώνεται από τη Νομαρχία Έβρου και τους κυνηγετικούς συλλόγους του νομού, είχε μεγάλη επιτυχία τις δύο πρώτες χρονιές που έγινε στο Δέρειο και εξέφρασε την πεποίθηση του ότι και η φετινή που γίνεται στις Καστανιές θα έχει πολύ κόσμο.

Στο πλαίσιο της Γιορτής, εκτός από την καθιερωμένη έκθεση με κυνηγετικά είδη, που θα λειτουργεί από τις 5 το απόγευμα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επίσης σεμινάρια κυνολογίας και άλλων συναφών θεμάτων, αγώνες μορφολογίας σκύλων, καθώς και επιδείξεις με άλογα και οχήματα τζιπ, αφού φέτος συμμετέχουν οι ιππικοί όμιλοι Τυχερού, Κορνοφωλιάς, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας, καθώς και οι λέσχες 4Χ4 του Νομού μας.

Επιπλέον, τα συγκροτήματα του Ευάγγελου Δημούδη, της Σταυρούλας Αρβανιτοπούλου, της Καίτης Μακρή και άλλων τοπικών μουσικών νεανικών σχημάτων θα συμμετέχουν στις μουσικοχορευτικές βραδιές που θα διοργανωθούν για να διασκεδάσουν εκθέτες, επισκέπτες και όλους όσους βρεθούν τις μέρες εκείνες στο ειδυλλιακό τοπίο του Άρδα, ενώ θα υπάρχει και παιδική παράσταση Καραγκιόζη για τους μικρούς  επισκέπτες.

Για την μεταφορά των επισκεπτών στο χώρο της γιορτής θα αναχωρούν δυο λεωφορεία από την Αλεξανδρούπολη, από το πάρκο Εγνατία, την Τρίτη 17 και την Τετάρτη 18 Αυγούστου, καθώς και λεωφορεία από τα Κόμαρα και τα Πετρωτά, και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στους τοπικούς κυνηγετικούς συλλόγους.

 

 


Συντάκτης news 13 Αυγούστου, 2010 09:17

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV