Όχι στην ποινικοποίηση των μαθητών του Διδυμοτείχου λένε Αχτιδική Επιτροπή και ΚΝΕ

Συντάκτης Νewsroom 4 Φεβρουαρίου, 2011 11:37
Swiss Approval

Ο εκφοβισμός των μαθητών της περιοχής μας   συνεχίζεται με νέες δίκες  που θα γίνουν  στις 25/2/2011. Αυτή τη φορά σειρά στο εδώλιο του κατηγορουμένων θα καθίσουν  μαθητές από τα σχολεία του Διδυμοτείχου.  Δικάζονται 4 μαθητές, πρόεδροι των 15μελών μαθητικών συμβουλίων των Γυμνασίων και Λυκείων του Διδυμοτείχου.

Swiss Approval

Μπροστά στη νέα πρόκληση,  η Αχτιδική Επιτροπή Βορείου Έβρου του ΚΚΕ, και το Τομεακό Συμβούλιο Βορείου Έβρου της ΚΝΕ επισημαίνουν τα παρακάτω:

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός να σέρνονται στα δικαστήρια  και να κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου μαθητές ,  γιατί αγωνίστηκαν για μια καλύτερη παιδεία.

Ο στόχος τους είναι καθαρός,  αξιοποιώντας το αντιδημοκρατικό αυταρχικό νομοθετικό  πλαίσιο που ψήφισαν στη Βουλή οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ ,  θέλουν  να ενοχοποιήσουν  τους  αγώνες του μαθητικού κινήματος,   να    τρομοκρατήσουν ,  έτσι ώστε με «σκυμμένο» το κεφάλι,   χωρίς διαμαρτυρίες,  να αποδέχονται την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί  σήμερα στο χώρο της  Εκπαίδευσης.

Το φαινόμενο αυτό   να «σέρνονται» ομαδικά στα δικαστήρια ανήλικοι μαθητές των σχολείων της περιοχής μας   πρέπει  να καταδικαστεί απ’  όλους τους  μαζικούς φορείς της περιοχής μας .

 

Η Αχτιδική Επιτροπή Βορείου Έβρου του ΚΚΕ και το Τομεακό Συμβούλιο Βορείου Έβρου της ΚΝΕ  απαιτούν:

να σταματήσουν άμεσα οι προσαγωγές των μαθητών στα δικαστήρια  καθώς και η  ποινικοποίηση των αγώνων των μαθητών.

Να καταργηθεί τώρα η Πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Σήμερα, είναι επιτακτική η ανάγκη,  μαθητές, σπουδαστές, εκπαιδευτικοί, γονείς,    να ενώσουν τις δυνάμεις τους  και να αντιπαλέψουν την πολιτική που:

 

Παραδίδει την Παιδεία όλων των βαθμίδων στους νόμους της αγοράς και υποβαθμίζει την μορφωτική της αποστολή  στη δια βίου κατάρτιση.

Ροκανίζει  καθημερινά ότι απέμεινε από το Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα της , την

εμπορευματοποιεί και συνεχώς  τροφοδοτεί την Λερναία Ύδρα της παραπαιδείας που κατατρώγει κυριολεκτικά το εισόδημα των λαϊκών οικογενειών.

Εξοντώνει τους μαθητές  στο «μαγγανοπήγαδο» σπίτι – σχολείο – φροντιστήριο,  για την απόκτηση αποσπασματικών, ασυνάρτητων και πολλές φορές  «περιττών»   γνώσεων.

Με την χρόνια υποχρηματοδότηση έχει δημιουργήσει τις μεγάλες  ελλείψεις σε υποδομές και εξοπλιστικά μέσα.

 

Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΓΩΝΑΣ

και μαζί μαθητές, φοιτητές,  γονείς,  εκπαιδευτικοί  να απαιτήσουν  την Παιδεία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών,  να διεκδικήσουν:

Ενιαία Δημόσια και Δωρεάν εκπαίδευση . Κατάργηση κάθε μορφής ιδιωτικής εκπαίδευσης  και της έμμεσης ιδιωτικοποίησης  της δημόσιας.

Θέσπιση δίχρονης  προσχολικής αγωγής μέσα από κρατικό δίκτυο παιδικών κέντρων.

Καθιέρωση Ενιαίου και 12/χρονου σχολείου γενικής εκπαίδευσης.

Οικοδόμηση  Επαγγελματικών Σχολών ενταγμένων στο εκπαιδευτικό σύστημα με κατάργηση των  ιδρυμάτων  κατάρτισης ΙΕΚ , ΚΕΚ κλπ.

Αναδιαμόρφωση μιας Ενιαίας Ανώτατης Εκπαίδευσης  που θα παρέχει  επιστημονική επάρκεια και επαγγελματική ικανότητα στους απόφοιτους.

15% από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης.

Την κατάργηση  της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου  που ψήφισε το 1999 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ , διατήρησε σε ισχύ  η κυβέρνηση της Ν.Δ, και εφαρμόζει και πάλι το ΠΑΣΟΚ. Πράξη  με την οποία οδηγούνται σε  μαθητοδικεία  εκατοντάδες μαθητές σε όλη τη χώρα.

Την αποτροπή των σχεδίων της κυβέρνησης να «αποκεντρώσει» , με τον σχέδιο « Καλλικράτης»  , τις ευθύνες της για τη λειτουργία της εκπαίδευσης και να τις  φορτώσει  αποκλειστικά στις πλάτες των  Δήμων.

 

Όχι στην ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων

Η τρομοκρατία στους μαθητές  δεν θα περάσει


Από σχετικό δελτίο τύπου


Συντάκτης Νewsroom 4 Φεβρουαρίου, 2011 11:37
Swiss Approval

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV