Αλεξανδρούπολη: Διαδικτυακά εργαστήρια ευαισθητοποίησης για την έμφυλη Βία στην εποχή του Covid-19

Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 3 Δεκεμβρίου, 2020 10:47

Αλεξανδρούπολη: Διαδικτυακά εργαστήρια ευαισθητοποίησης για την έμφυλη Βία στην εποχή του Covid-19

Η ΧΕΝ Ελλάδος διοργανώνει δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια ευαισθητοποίησης και ενδυνάμωσης 400 γυναικών με τίτλο: “Φως… στη Σκιά”, Έμφυλη Βία στην εποχή του Covid-19.

Η ΧΕΝ Ελλάδος, από τις παλαιότερες γυναικείες εθελοντικές οργανώσεις και με πληθώρα πρωτοπόρων δράσεων στο ενεργητικό της, στο πλαίσιο εκστρατείας για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας στην εποχή του COVID-19 διοργανώνει δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια ευαισθητοποίησης και ενδυνάμωσης 400 γυναικών με τίτλο: “Φως… στη Σκιά”, Έμφυλη Βία στην εποχή του Covid-19.

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας λόγω της πανδημίας COVID-19, τα ποσοστά έμφυλης βίας στη χώρα μας και παγκοσμίως αυξάνονται αλματωδώς. Επιπρόσθετα, αυξάνεται η ανασφάλεια λόγω των αβέβαιων εργασιακών συνθηκών, η ένταση φαινομένων μισογυνισμού και σεξισμού και η διαιώνιση στερεοτύπων, τα οποία έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στην ψυχική και σωματική υγεία των γυναικών.


Η ΧΕΝ Ελλάδος με αφετηρία την 10η Δεκεμβρίου 2020, Παγκόσμια Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τοποθετεί για ακόμη μία φορά τη γυναίκα στο επίκεντρο της πανδημίας και αναδεικνύει τις επιπτώσεις αυτής σε όλα τα επίπεδα συνεργαζόμενη με ειδικές επιστήμονες από τον χώρο της ψυχολογίας, της νομικής, της κυβερνο-ασφάλειας και της ιατρικής.

Η δράση περιλαμβάνει:

  • 4 διαδικτυακά εργαστήρια (workshops) για τις επιπτώσεις της έμφυλης βίας στη ζωή των γυναικών.
  • 5 διαλόγους με την κοινότητα (community dialogues) για να ακουστεί η άποψη, να μοιραστεί η εμπειρία και να επέλθει αλλαγή στη ζωή και τον τόπο.

Η δράση θα υλοποιηθεί σε περιοχές όπου επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία και συγκεκριμένα στην Αλεξανδρούπολη, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Κομοτηνή, τη Λάρισα, τη Λέσβο, τις Σέρρες, τα Τρίκαλα και τη Χίο, καθώς και το νησί της Σάμου όπου πρόσφατα επλήγη από τον καταστρεπτικό σεισμό.

Τα εργαστήρια και οι διάλογοι με την κοινότητα θα διεξαχθούν μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας zoom.

Στις συμμετέχουσες των εργαστηρίων θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Πληροφορίες / Δηλώσεις Συμμετοχής:
Πατήστε ΕΔΩ για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας.

Έμφυλη Βία στην εποχή του Covid-19, ΧΕΝ Ελλάδος

Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 3 Δεκεμβρίου, 2020 10:47

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV