Το πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου σε Ορεστιάδα και Διδυμότειχο

Συντάκτης Νewsroom 22 Μαρτίου, 2022 15:32

Το πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου σε Ορεστιάδα και Διδυμότειχο

Κανονικά θα διεξαχθεί, όπως αναμένεται, η καθιερωμένη παρέλαση της 25ης Μαρτίου στους Δήμους Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου

Όπως είχε γνωστοποιηθεί νωρίτερα την απόφαση για τους εορτασμούς και το σχετικό πρόγραμμα για την Εθνική Επέτειο καταρτίζουν οι κατά τόπους Δημοτικές αρχές, με εξαίρεση τις πόλεις-έδρες Περιφερειακών Ενοτήτων ή Περιφέρειας.

Έτσι και στους δύο δήμους έγινε γνωστό σήμερα το πρόγραμμα εορτασμού και ο τρόπος διεξαγωγής της παρέλασης με τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα για την μη εξάπλωση του κορονοϊού να περιορίζουν, μεταξύ άλλων, τις παρελάσεις στην διάρκεια των 60 λεπτών.


Αναλυτικά το πρόγραμμα Εορτασμού της 25ης Μαρτίου στον Δήμο Διδυμοτείχου:

Κατά την διάρκεια του Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, για το έτος 2022, ορίζουμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα γίνουν στην έδρα του Δήμου Διδυμοτείχου ως εξής:

                                                                  ΓΕΝΙΚΑ

  1. Γενικός σημαιοστολισμός από της 8ης πρωινής ώρας της 24ης Μαρτίου μέχρι και της δύσης του ηλίου της 25ης Μαρτίου
  2. Φωταγώγηση όλων των Δημόσιων και Δημοτικών καταστημάτων , καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ και των τραπεζών , των οδών και πλατειών της πόλης , κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2022

                                      ΠΕΜΠΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ

  • 8:30 π.μ  Πανηγυρικός εορτασμός και ομιλίες σε όλα τα σχολεία – εκπαιδευτήρια.
  • 11:00 πμ Απότιση φόρου τιμής με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων, από τους μαθητές , σπουδαστές ,  συνοδεία των εκπαιδευτικών τους , καθώς επίσης και από τα Σωματεία και τους Συλλόγους , παρουσία αρχών , με την καθορισμένη τάξη.  Οι πολιτιστικοί Σύλλογοι που επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι παρακαλούνται να το δηλώσουν στον Τελετάρχη Καργιώτη Πασχάλη , στο τηλέφωνο 6947529242 ή 2553350630, μέχρι μια μέρα πριν την εκδήλωση .

                                     ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ

  • Ώρα 7:00 π.μ : Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Ιερών Ναών της πόλης.
  • Ώρα 8:00 π.μ : Έπαρση σημαίας στην κεντρική πλατεία της πόλης , με τη συμμετοχή ολιγομελούς στρατιωτικού αγήματος και τη στρατιωτική μουσική.
  • Ώρα 10:30  Επίσημη δοξολογία , στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει εκπρόσωπος της Α/θμιας Εκπαίδευσης   Τέλος προσέλευσης επισήμων 10:20 π.μ
  • Ώρα 11:00 π.μ Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων από δάφνη από Βουλευτές του νομού , τον Δήμαρχο Διδυμοτείχου, το Στρατηγό – Διοικητή XVI Μ/Κ ΜΠ , τον Δ/ντη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας , τον Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Διδυμοτείχου, και εκπροσώπους παραρτημάτων Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών , Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων , Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης , κατά την καθορισμένη τάξη.

Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ένδοξων νεκρών. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

  • Ώρα 12:00 π.μ : Παρέλαση επί της οδού 25ης Μαΐου , από ανάπηρους πολέμου , οργανώσεις Παλαιών Πολεμιστών , Εθνικής Αντίστασης , από μαθητές και μαθήτριες της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης  , καθώς και από αντιπροσωπευτικά τμήματα του Στρατού , Αεροπορίας και Αστυνομίας .

Η εξέδρα θα τοποθετηθεί επί του πεζοδρομίου της οδού 25ης Μαΐου .

 Η παρέλαση παρακαλούμε να περιοριστεί σε συνολική χρονική διάρκεια 60 λεπτών και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων ασφαλείας για την καταπολέμηση του covid-19, καθώς και για τον περιορισμό της αύξησης των κρουσμάτων, τα τμήματα των σχολείων και των συλλόγων της πόλης που επιθυμούν να παρελάσουν καλούνται να τηρήσουν τις παρακάτω οδηγίες:
-Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να παρελάσουν με τους
σημαιοφόρους και παραστάτες και με μία μικτή διμοιρία περίπου 40 μαθητών ή με δύο (μία αρρένων και μία θηλέων) ίσου συνολικού αριθμού, τηρουμένης της απόστασης του 1 μέτρου μεταξύ των παιδιών.
-Οι πολιτιστικοί σύλλογοι και τα λοιπά σωματεία να παρελάσουν μόνο με τους
σημαιοφόρους και παραστάτες.
-Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας για όλους όσοι συμμετέχουν στην παρέλαση.

  1. Ώρα 18:10 : Υποστολή της σημαίας

Οι κατωτέρω αρχές παρακαλούνται να φροντίσουν:

α) Η Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου για τις Ιεροτελεστίες.

β) Η XVI M/K Μ.Π. για την απόδοση τιμών, την παρέλαση και τη διάθεση της Στρατιωτικής Μουσικής.

γ) Ο Δήμος Διδυμοτείχου για την προετοιμασία των ηχητικών εγκαταστάσεων μπροστά στους χώρους των μνημείων.

δ) Το Αστυνομικό Τμήμα Διδυμοτείχου για την τήρηση της τάξης.

Τελετάρχης στον εκκλησιαστικό χώρο και στο χώρο του μνημείου των Ηρώων αναλαμβάνει εκ μέρους του Δήμου Διδυμοτείχου ο κος. Καργιώτης με αναπληρωτή την κα. Χασιώτη (Εκφώνηση Στεφάνων), ο Δημοτικός Αστυνόμος κος. Παλατσίδης Γεώργιος (Επίδοση Στεφάνων) υπάλληλοι του Δήμου Διδυμοτείχου.

Στις παραπάνω εκδηλώσεις καλούνται να παρευρεθούν:

  • Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου- Ορεστιάδας & Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνός μετά του      Ιερού Κλήρου.
  • Οι κύριοι Βουλευτές του Νομού.
  • Ο Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ
  • Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Έβρου ή εκπρόσωπος της Αντιπεριφέρειας.
  • Ο Στρατηγός- Διοικητής της XVI M/K- Μ.Π
  • Οι Αρχές του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας (Αστυνομία, Πυροσβεστική).
  • Ο Σοφολογιότατος Μουφτής Διδυμοτείχου.
  • Δικαστικές Αρχές
  • ΤΕΙ Νοσηλευτικής ( Παράρτημα Διδυμοτείχου)
  • Οι Οργανώσεις αναπήρων και θυμάτων πολέμου, Εθνικής Αντίστασης, εφεδροπολεμιστών, εφέδρων αξιωματικών, παλαιών πολεμιστών.
  • Τα Σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης.
  • Μ.Μ.Ε.
  • Οι Τελετάρχες

Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στην Ορεστιάδα και στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου:

     Για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, ορίζουμε το πρόγραμμα των Εορταστικών Εκδηλώσεων στον Δήμο μας  ως εξής:

  • Γενικός σημαιοστολισμός από 22/03/2022 μέχρι και 25/03/2022 αντίστοιχα.
  • Φωταγώγηση των Δημόσιων και Δημοτικών καταστημάτων καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών, των οδών, ιδιωτικών καταστημάτων, πλατειών, οικιών της πόλης, Οικισμών, Συνοικισμών, Τοπικών Κοινοτήτων, κατά τις βραδινές ώρες της 22ης έως και 25ης Μαρτίου 2022.

Α.  ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΕΝΟΤΗΤΑ  ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Πέμπτη  24 Μαρτίου 2022

11:30: Απόδοση φόρου τιμής με κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων   από τους μαθητές και μαθήτριες σχολείων συνοδεία των εκπαιδευτικών τους καθώς επίσης και από τους Προσκόπους, Οδηγούς, Συλλόγους, παρουσία των αρχών με  καθορισμένη τάξη και  την συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Ορεστιάδας. Η παρουσία των σχολείων αφορά μόνο στον μαθητή που θα καταθέσει, τον σημαιοφόρο και τον/την επικεφαλής εκπαιδευτικό. Οι σύλλογοι και τα λοιπά σωματεία στην κατάθεση στεφάνων θα εκπροσωπηθούν μόνο από ένα άτομο.  
Τήρηση ενός λεπτού σιγής.  
Αποχώρηση των τμημάτων. (Η εκφώνηση για την κατάθεση στεφάνων θα γίνει από τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ορεστιάδας κ. Σκαρλατίδη Αθανάσιο).

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

7:00: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Ιερών Ναών της πόλης.  Η φιλαρμονική του Δήμου θα παιανίσει θούρια και εμβατήρια.  

8:00: Επίσημη έπαρση  της σημαίας στην κεντρική Πλατεία της Ορεστιάδας. Τιμές θα αποδώσει Στρατιωτικό Τμήμα και η φιλαρμονική του Δήμου.  

10:00: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων και εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον κ.Δρασιούδη Ιωάννη, Διευθυντή του  6ου Δημοτικού Σχολείου  ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟΥ. Στη δοξολογία θα προσέλθουν μόνο οι σημαιοφόροι των Σχολείων, με τον/την επικεφαλής εκπαιδευτικό

Στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων, τιμές θα αποδώσει το Στρατιωτικό Τμήμα και  η φιλαρμονική του Δήμου Ορεστιάδας

11:00     Δεξίωση Δημάρχου για τους εκπροσώπους των Αρχών

11:30: Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων από:

  • ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ -ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΒΡΟΥ
  • ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ -ΔΗΜΑΡΧΟΣ
  • ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ» – Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ
  • ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ – ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ
  • ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ -ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ 3ης ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ ΡΙΜΙΝΙ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
  • ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
  • ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ Β. ΕΒΡΟΥ
  • ΕΝΩΣΗ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ / ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
  • ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΥΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΡΙΜΙΝΙΤΩΝ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ
  • ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων. Εθνικός Ύμνος
Στο χώρο του Ηρώου τιμές θα αποδώσει Στρατιωτικό Τμήμα και η φιλαρμονική του Δήμου Ορεστιάδας
Τέλος της κατάθεσης των στεφάνων

12:00: Παρέλαση μπροστά από το χώρο των επισήμων στην οδό Κων/λεως της  Ορεστιάδας με κατεύθυνση από Ν προς Β, της μαθητικής νεολαίας, του Σώματος Ελληνίδων Οδηγών, των Προσκόπων, των Πολιτιστικών Συλλόγων και Στρατιωτικών τμημάτων. Οι θέσεις των επισήμων θα τοποθετηθούν στην κεντρική πλατεία και στο ύψος της διασταύρωσης των οδών Κων/λεως και Β. Κων/νου.  
Σημείωση:     Η παρέλαση  παρακαλούμε να περιοριστεί σε συνολική χρονική διάρκεια 60 λεπτών και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων ασφαλείας για την καταπολέμηση του covid-19 καθώς και για τον περιορισμό της αύξησης των κρουσμάτων, τα τμήματα των σχολείων και των συλλόγων της πόλης που επιθυμούν να παρελάσουν καλούνται να τηρήσουν τις παρακάτω οδηγίες: Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας να παρελάσουν με μία μικτή διμοιρία περίπου 40 ατόμων ή με δύο (μια αρρένων και μία θηλέων) ίσου συνολικού αριθμού, τηρουμένης της απόστασης του 1 μέτρου μεταξύ των παιδιών Οι σύλλογοι και τα λοιπά σωματεία να παρελάσουν μόνο με τους σημαιοφόρους και παραστάτες και στην κατάθεση στεφάνων θα εκπροσωπηθούν μόνο από ένα άτομο Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική στον χώρο της  συγκέντρωσης των τμημάτων που θα παρελαύνουν, όχι όμως κατά τη διάρκεια της παρέλασης.

17:00: Υποστολή της σημαίας. Τιμές θα αποδώσει Στρατιωτικό Τμήμα και η φιλαρμονική του Δήμου Ορεστιάδας.  

Τελετάρχες ορίζονται:

  • Στον χώρο του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων οι: Μούτου Μαρία και Σκουταριανού Χρυσούλα, υπάλληλοι του Δήμου Ορεστιάδας και Αξιωματικός του Στρατού.
  • Στον χώρο του Ηρώου  στην Ν. Ορεστιάδα οι:  Γκαρίλης Κων/νος (Εκφώνηση Στεφάνων) Παπαζήσης Κων/νος (Επίδοση Στεφάνων) υπάλληλοι του Δήμου Ορεστιάδας και Αξιωματικός του Στρατού.
  • Στον χώρο του Δημαρχείου, Μωρίδου Γεωργία και Τσομπανίδου Δήμητρα     υπάλληλοι του Δήμου Ορεστιάδας και Αξιωματικός του Στρατού.
  • Επίδοση στεφάνων: Παπαζήσης Κων/νος
  • Η εκφώνηση για την κατάθεση των στεφάνων θα γίνει από τον κ. Γκαρίλη Κων/νο
  • Στον χώρο της παρέλασης οι: Παπαζήσης Κων/νος και Γκαρίλης Κων/νος, υπάλληλοι του Δήμου Ορεστιάδας και ο Αξιωματικός του Στρατού
  • Συντονιστές μαθητικών τμημάτων παρελάσεων ορίζονται οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής του 3ου Γυμνασίου Ορεστιάδας κ. Σταυρίδης Νικόλαος , του 2ου Δημοτικού Σχολείου κ. Σκαρλατίδης Αθανάσιος και του 1ου  Λυκείου Ορεστιάδας κ. Φιλιππίδης Αθανάσιος.
  • Ηλεκτρολογική εγκατάσταση: Συβρίδης Γεώργιος
  • Υλικοτεχνική κάλυψη: Πέτρογλου Ηλίας

ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΛΕΠΤΗΣ

Γενικός σημαιοστολισμός από 23 μέχρι και 25/3/2022 αντίστοιχακαι φωταγώγηση τις βραδινές ώρες του Δημοτικού Καταστήματος, οικιών και καταστημάτων.

Παρασκευή  25  Μαρτίου 2022

 7:00: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες της Εκκλησίας. Έναρξη Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος.

10:00Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος και εκφώνηση  του Πανηγυρικού της ημέρας από την Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου   Λεπτής, κα Γκοστίδου Φωτεινή.
 Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώον του Συνοικισμού Λεπτής. Σχολική γιορτή και κατάθεση στεφάνων από: Δήμο Ορεστιάδας Νηπιαγωγείο
10:45Π α ρ έ λ α σ η στον Κεντρικό δρόμο του Συνοικισμού Λεπτής από μαθητές  του Νηπιαγωγείου.

11:00       Δεξίωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Λεπτής.

Στις παραπάνω εκδηλώσεις καλούνται να παρευρεθούν:

Ιερός κλήρος
Δήμος Ορεστιάδας Στρατιωτικές Αρχές
Πρόεδροι συλλόγων – σωματείωνΤελετάρχης Λεπτής: Καραφωτίου Μαρία            

Β.  ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΥΣΣΑΣ

  • Γενικός σημαιοστολισμός από 22 μέχρι και 25/3/2022 αντίστοιχα.
  • Φωταγώγηση των Δημόσιων και Δημοτικών καταστημάτων καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών, των οδών, ιδιωτικών καταστημάτων, πλατειών, οικιών της πόλης, Οικισμών, Συνοικισμών, Τοπικών Κοινοτήτων, κατά τις βραδινές ώρες της 22ης έως και 25ης Μαρτίου 2022.

Παρασκευή  25 Μαρτίου 2022  

7:00      Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των  εκκλησιών.                 

8:00      Έπαρση σημαίας από τμήμα στρατού στο   χώρο μπροστά από τα Δημοτικά

              Καταστήματα.

10:15   Προσέλευση επισήμων στον Ιερό  Ναό   ΑΓΙΟΥ   ΓΕΩΡΓΙΟΥ  Νέας Βύσσας.

10:30   Δοξολογία στον Ιερό Ναό.     

10:45   Εκφώνηση πανηγυρικού της ημέρας  από τη  δασκάλα  του Δημοτικού Σχολείου Βύσσας  κα Χατζηλούδη Μαρία

11:00   Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώον                 

11:15   Κατάθεση στεφάνων από τους: Δήμο Ορεστιάδας, Δημοτική Κοινότητα

            Βύσσας, Στρατό, Αστυνομία, ΚΑΠΗ Βύσσας, Γενικό Λύκειο, Γυμνάσιο,    

            Δημοτικό  Σχολείο, Νηπιαγωγείο, Παιδικό Σταθμό, Πολιτιστικό

           Σύλλογο, Σύλλογο  Γυναικών. 

ΕΝΟΣ  ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ   —  ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

11:30  Παρέλαση κατά σειρά:

Παιδικός Σταθμός,   Νηπιαγωγείο,  Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο,  Γεν. Λύκειο,     

 Στρατός.

KAΘΗΚΟΝΤΑ                                                                            

Στον Ιερό Κλήρο αναθέτουμε τα καθήκοντα της ιεροτελεστίας.

Στους Διοικητές των Αστυνομικών Σταθμών αναθέτουμε τα καθήκοντα της Τάξης.

Τελετάρχης ορίζεται η  υπάλληλος του Δήμου Σίσκου  Παγώνα.

ΤΟΠΙΚΗ  ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΒΥΛΗΣ

Παρασκευή  25 Μαρτίου 2022

7:00   θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των  εκκλησιών                                                           

9:30    Προσέλευση επισήμων στον Ιερό Ναό Αγ Δημητρίου.                                                                            

10:00  Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου.                                                                                                           

10:20  Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Πεσόντων.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ από:  Πρόεδρο Τοπικού Συμβουλίου, τον εκπρόσωπο 3ης ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ ΡΙΜΙΝΙ και τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Καβύλης.                                                             

  • ΕΝΟΣ  ΛΕΠΤΟΥ  ΣΙΓΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ   
  • ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ:

Τελετάρχης ορίζεται η  υπάλληλος του Δήμου  Μόρφη Αναστασία.

ΤΟΠΙΚΗ  ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΣΤΑΝΕΩΝ

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

7:00  Θα σημάνει χαρμόσυνα η καμπάνα της εκκλησίας.

8:00   Έπαρση σημαίας από τμήμα Στρατού στο  χώρο μπροστά από τα Δημοτικά   

           Καταστήματα.

9:45    Προσέλευση επισήμων στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου.

10:00   Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.

  1. Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Πεσόντων

10:30    ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ  από: τον  Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας

              Καστανεών, Αστυνομικό Σταθμό, Προϊστάμενο Τελωνείου, Πολιτιστικό

             Σύλλογο, Α.Σ. Κυριών και Δεσποινίδων.

  • ΕΝΟΣ  ΛΕΠΤΟΥ  ΣΙΓΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ
  • ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ: 

Τελετάρχης ορίζεται η  υπάλληλος του Δήμου Διδίτση Παναγιώτα.

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΡΙΖΙΩΝ

 Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022  

7:00    Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των  εκκλησιών. 

8:00    Έπαρση σημαίας από τμήμα στρατού στο   χώρο μπροστά από το Δημοτικό

            Κατάστημα.

09:45   Προσέλευση επισήμων στον Ιερό  Ναό ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ.

10:00   Δοξολογία στον  Ιερό Ναό ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ.

10:10   Εκφώνηση πανηγυρικού της ημέρας από τη δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Ριζίων  κα Θεοδώρα Κεσίδη.

10:20   Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώον  Πεσόντων.

10:30   ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ, από: τον Πρόεδρο της Τοπικής  Κοινότητας

            Στρατό, Γυμνάσιο, Δημοτικό Σχολείο, Νηπιαγωγείο.

ΕΝΟΣ   ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ  ΠΕΣΟΝΤΩΝ     

ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ      

 10:45      Παρέλαση  κατά σειρά:                                      

                 Παιδικός Σταθμός, Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σχολείο,  Γυμνάσιο.

  18:00      Υποστολή σημαίας από Τμήματα Στρατού.

ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ: 

  • Στον Ιερό Κλήρο αναθέτουμε τα καθήκοντα της ιεροτελεστίας.
  • Τελετάρχης ορίζεται ο  υπάλληλος του Δήμου Κατραντζής Κωνσταντίνος

 Γ.  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΙΝΟΥ

  • Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών Καταστημάτων καθώς και των Καταστημάτων των ΝΠΔΔ και ΙΔ, των οδών και  πλατειών, οικιών  και ιδιωτικών καταστημάτων από την 8η πρωινή ώρα της 23ης Μαρτίου μέχρι και τη δύση  του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2022.
  • Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών Καταστημάτων καθώς και των Καταστημάτων των ΝΠΔΔ και ΙΔ, των οδών και πλατειών κατά τις βραδινές ώρες  της 23ης και  25ης  Μαρτίου 2022.

Παρασκευή  25  Μαρτίου 2022

Ώρα 07:00   Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες. Εμβατήρια και θούρια θα

                    παιανίζουν από τα μεγάφωνα του  Δήμου.

Ώρα 10:00  Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.

Ώρα 10:30  Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο   

                    των ηρώων από όλες τις Τοπικές, Στρατιωτικές και

                    Αστυνομικές Αρχές.

                    Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ένδοξων νεκρών.

                    Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Ώρα 10:45  Πανηγυρικός  της  ημέρας  από τη Δ/ντρια  του Δημοτικού Σχολείου  

                     Κυπρίνου κα Ξηρομερίτου Μαρία.     

Ώρα 11:00  Π α ρ έ λ α σ η μπροστά από την εξέδρα των επισήμων τμημάτων

                    της μαθητικής  νεολαίας  Α/θμιας και Β/θμιας  Εκπαίδευσης    

                    και του    Στρατού.                  

          ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ:

  • Στον Ιερό Κλήρο αναθέτουμε τα καθήκοντα της ιεροτελεστίας.
  • Τελετάρχης ορίζεται η υπάλληλος του Δήμου Βασιλειάδου Μαρία με αναπληρωτή τον Χαμαλίδη Ιωάννη.

Δ.  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΓΩΝΟΥ

  • Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών Καταστημάτων καθώς και των Καταστημάτων των ΝΠΔΔ και ΙΔ, των οδών και  πλατειών, οικιών  και ιδιωτικών καταστημάτων από την 8η πρωινή ώρα της 23ης Μαρτίου μέχρι και τη δύση  του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2022.
  • Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών Καταστημάτων καθώς και των Καταστημάτων των ΝΠΔΔ και ΙΔ, των οδών και πλατειών κατά τις βραδινές ώρες  της 23ης και  25ης  Μαρτίου 2022.
Παρασκευή  25 Μαρτίου 2022

 8:30    Επίσημη έπαρση της Σημαίας στον χώρο του Ηρώου από το  

             άγημα  Στρατού.

10:15   Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Δικαίων.  

              Πανηγυρικός της ημέρας εντός του Ιερού Ναού με ομιλητή τον Λυκειάρχη 

              του Γενικού Λυκείου Δικαίων κ. Τσάμογλου Δημήτρη.  Μετά τον

              πανηγυρικό της ημέρας παράταξη των Σχολείων στο χώρο προ του Ηρώου

              και στη συνέχεια:

  • Επιμνημόσυνη Δέηση
  • Τήρηση σιγής ενός λεπτού στη μνήμη των πεσόντων

Κατάθεση στεφάνων:

   α)  Δήμος Ορεστιάδας

   β) Τοπική Κοινότητα Δικαίων

   γ) Τακτική Διοίκηση 21ου Συντάγματος Πεζικού

   δ) Αστυνομικό Τμήμα Δικαίων

   ε) Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δικαίων

  στ) Γενικό Λύκειο

  ζ)  Γυμνάσιο

  η) Δημοτικό Σχολείο

   θ) Νηπιαγωγείο

   ι) Παιδικός Σταθμός Εθνικός Ύμνος

  • Ώρα 11:00   Παρέλαση  προ των επισήμων με την ακόλουθη σειρά:

Παιδικός Σταθμός, Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο,

Γενικό Λύκειο, Τμήματα Στρατού, Φιλαρμονική.

  • Τελετάρχης ορίζεται ο υπάλληλος του Δήμου  Ζαφειρίδης Ιωάννης
  • Ώρα 19.00΄Υποστολή της Σημαίας.
  • Η παρουσία των Σχολείων αφορά μόνο στον μαθητή που θα καταθέσει, στο σημαιοφόρο και τον/την επικεφαλής  εκπαιδευτικό.
  • Οι σύλλογοι και τα λοιπά σωματεία στην κατάθεση στεφάνων θα εκπροσωπηθούν μόνο από ένα άτομο.
  • Τέλος προσέλευσης 11:15
  • Δηλώσεις για κατάθεση στεφάνων στο τηλ.: 2552 350 317 κα Ελευθερία Φωτιάδου  (υπάλληλος του Δήμου).

Συντάκτης Νewsroom 22 Μαρτίου, 2022 15:32

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV