Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Έβρου στο πλευρό των εργαζομένων στην καθαριότητα του ΠΓΝΑ

Συντάκτης Νewsroom 27 Αυγούστου, 2020 13:43

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Έβρου στο πλευρό των εργαζομένων στην καθαριότητα του ΠΓΝΑ

Συνάντηση με αντιπροσωπεία εργαζομένων στην καθαριότητα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολη πραγματοποίησε διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Έβρου

Κατα την διάρκεια της συνάντησης υπήρξε ενημέρωση προς την διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Έβρου σχετικά με την παράταση των συμβάσεων και το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου της πλειοψηφίας των εργαζομένων στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης:

Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Έβρου πραγματοποίησε  συνάντηση με αντιπροσωπεία εργαζομένων στην καθαριότητα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και ενημερωθήκαμε για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου της πλειοψηφίας των εργαζομένων. Σύμφωνα με την προκήρυξη, δυνάμει της οποίας προσλήφθηκαν οι εργαζόμενοι, υπάρχει η δυνατότητα να απασχοληθεί το συγκεκριμένο προσωπικό έως και 24 μήνες. Ωστόσο, οι εν λόγω συμβάσεις υπογράφηκαν με ισχύ μικρότερη των 24 μηνών και λήξη τον Οκτώβριο του 2020, και από την πλευρά του το ΠΓΝΑ δεν φαίνεται να έχει ξεκινήσει διαδικασίες για την παράταση τους μέχρι την συμπλήρωση της ορισθείσας με την προκήρυξη διάρκειας των 24 μηνών.


Μάλιστα όπως πληροφορηθήκαμε , η Διοίκηση του ΠΓΝΑ έχει σκοπό να μειώσει τους εργαζόμενους από 100 σε 72, με ταυτόχρονη ανάθεση του έργου της καθαριότητας σε ιδιωτική επιχείρηση. Σε ένα νοσοκομείο αναφοράς για τον COVID 19 και εν μέσω πανδημίας η καθαριότητα θα πρέπει να ενδυναμώνεται με επιπλέον προσωπικό κι όχι να αποδυναμώνεται μέρα με την μέρα.

Δηλώνουμε ότι, στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων για την διεκδίκηση της παράτασης των συμβάσεων τους για ένα επιπλέον χρόνο (μέχρι να συμπληρωθούν οι 24 μήνες), βρισκόμαστε δίπλα τους και αγωνιζόμαστε μαζί τους για την επίτευξη του στόχου τους. 


Συντάκτης Νewsroom 27 Αυγούστου, 2020 13:43

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV