Το Διδυμότειχο τιμά τους διακριθέντες αθλητές του: Έρχονται τα βραβεία “Βατάτζεια”

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 28 Οκτωβρίου, 2022 10:54

Το Διδυμότειχο τιμά τους διακριθέντες αθλητές του: Έρχονται τα βραβεία “Βατάτζεια”

Με την φιλοδοξία να καθιερωθεί ένας νέος θεσμός για το Διδυμότειχο, τα βραβεία “Βατάτζεια”, διοργανώνεται την ερχόμενη Κυριακή η Τελετή Βράβευσης των διεθνών και πανελληνίως διακριθέντων αθλητών με καταγωγή από την περιοχή του Διδυμοτείχου

Η αρχική ιδέα, ο προγραμματισμός και η διοργάνωση της τελετής προέρχεται από τους φίλους Μνημείων, Μουσείων, πολιτισμού, παράδοσης του Διδυμοτείχου και της περιφέρειας και την ομάδα εργασίας Εθελοντές Ενεργοί Πολίτες και όπως εξήγησε ο κ. Παναγιώτης Φυδανάκης μιλώντας στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στη εκπομπή “Εντός τόπου και χρόνου” σκοπός είναι να καθιερωθούν τα Βραβεία “Βατάτζεια” ως θεσμός τιμής για ανθρώπους με καταγωγή από την περιοχή του Διδυμοτείχου που διακρίθηκαν σε κάποιον τομέα, με αρχή τον χώρο του αθλητισμού. Σκοπός της βράβευσης είναι οι αθλητές να τιμηθούν από την γενέτειρά τους, στην γενέτειρά τους αλλά και να αποτελέσουν παράδειγμα για τα νέα παιδιά και να προωθηθεί το αθλητικό ιδεώδες.

Ο κ. Φυδανάκης μάλιστα σημείωσε ότι κατά την έρευνα έμειναν έκπληκτοι για τον πολύ μεγάλο αριθμό αθλητών με καταγωγή από την περιοχή που έχουν διακριθεί σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Ο συνολικός αριθμός των διακριθέντων ξεπερνά τους 50 πανελλήνιους και διεθνείς αθλητές και η λίστα εμπλουτίζεται με συμμέτοχη Εβριτών αθλητών. Οι αθλητές θα λάβουν συμβολικά το βραβείο-νόμισμα του Ιωάννη Βατάτζη, του Βυζαντινού Αυτοκράτορα από το Διδυμότειχο.


Η Τελετή Βράβευσης των διεθνών και πανελληνίως διακριθέντων αθλητών θα πραγματοποιηθεί στις 30 Οκτωβρίου 2022, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο του Διδυμοτείχου στα πλαίσια του ετήσιου εορτασμού “Βατάτζεια”, της μνήμης του Βυζαντινού Αυτοκράτορα Αγίου Ιωάννη Γ΄ Βατατζή του Ελεήμονος. Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου.

Αναλυτικά η πρόσκληση:

         Υπό την Αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου, οι φίλοι Μνημείων, Μουσείων, πολιτισμού, παράδοσης, του Διδυμοτείχου και της περιφέρειας και η ομάδα εργασίας Εθελοντές Ενεργοί Πολίτες, σας προσκαλούν στην Τελετή Βράβευσης των διεθνών και πανελληνίως διακριθέντων αθλητών, που κατάγονται από το Διδυμότειχο και την περιφέρεια. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 30 Οκτωβρίου 2022, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο του Διδυμοτείχου, στα πλαίσια του ετήσιου, υπό τον τίτλο «ΒΑΤΑΤΖΕΙΑ», εορτασμού της μνήμης του εκ Διδυμοτείχου Βυζαντινού Αυτοκράτορα Αγίου Ιωάννη Γ΄ Βατατζή του Ελεήμονος.

         Η βράβευση των αθλητών μας είναι πρωτίστως εκδήλωση τιμής και αναγνώρισης των προσπαθειών και των κόπων τους και συγχρόνως αφορμή για παραδειγματισμό των νεοτέρων με περαιτέρω σκοπό την προώθηση του αθλητικού ιδεώδους. Η βράβευση αυτή, αναδεικνύει επίσης το γεγονός ότι μια μικρή πόλη σαν το Διδυμότειχο γέννησε τόσους πανελλήνιους και διεθνείς αθλητές, παράλληλα το ότι κατάγοντο από μια ακριτική περιοχή δεν λειτούργησε αποτρεπτικά για να κατακτήσουν τα όνειρα τους και τους στόχους τους.

         Ο αριθμός των διακριθέντων σε όλα τα αθλήματα, διεθνώς και πανελληνίως,  ξεπερνά τους 50 σε αριθμό. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους διεθνείς αθλητές προς βράβευση:  Κωνσταντίνο Γκατσιούδη (ακόντιο), Ελευθέριο Καρασμανάκη (Ακόντιο), Ζωή Δημοσχάκη (Κολύμβηση), Αλέξανδρο Παπαδάκη (Παραολυμπιονίκη Μπότσια), Ανδρέα Μόμτσο (Παγκόσμιο ΑμεΑ Σφαίρα), Ιωάννη Ματζουράκη (Διεθνή Ποδοσφαιριστή και Προπονητή), Αντωνιάδου Νικολέτα (100 μετ’ εμποδίων). Η λίστα εμπλουτίζεται με συμμέτοχη Εβριτών αθλητών όπως την Πηγή Δεβετζή (τριπλούν), τον Μιχελεντζάκη Δημοσθένη (Παραολυμπιονίκη κολύμβηση) και πολλούς άλλους. 

       Θα ήταν χαρά και τιμή μας η συμμέτοχη σας σε αυτήν την γιορτή αθλητισμού του Έβρου.

Για την «Διδυμοτείχου Ανάδειξις»

 και τους Εθελοντές Ενεργούς Πολίτες

Φυδανάκης Παναγιώτης


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 28 Οκτωβρίου, 2022 10:54

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV