Τελετή Αποφοίτησης των Σπουδαστών του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Δήμου Φερών

Συντάκτης news 24 Ιουνίου, 2010 11:18

Η τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου του Δήμου Φερών, της πρώτης διδακτικής περιόδου 2009-2010, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Ιουνίου και ώρα 19:30 στην Αίθουσα Θεάτρου του Δήμου Φερών. Όπως είναι γνωστό, το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο λειτούργησε για πρώτη φορά φέτος στον Δήμο Φερών, προκειμένου ο Δήμος να δώσει την ευκαιρία στους Δημότες του, αλλά και στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, για πρόσβαση στην γνώση την οποία ο καθένας και διαφορετικούς λόγους επιζητεί, αλλά και γιατί πιστεύει ότι οι ενημερωμένοι πολίτες είναι ενεργοί και χρήσιμοι, τόσο για τον εαυτό τους όσο και για το κοινωνικό σύνολο.

Η απόφαση του Δήμου Φερών για την λειτουργία του Α.Λ.Π. δικαίωσε και με το παραπάνω τις παραπάνω προσδοκίες αφού οι Δημότες του αλλά και Δημότες των περιαστκών Δήμων, ανταποκρίθηκαν θετικά, υπερκαλύπτοντας τον προβλεπόμενο αριθμό Σπουδαστών.

Στην διάρκεια της πρώτης διδακτικής περιόδου και της λειτουργίας των δύο θεματικών κύκλων, «Περιβάλλον-Άνθρωπος-Πολιτισμός» και «Σύγχρονα Κοινωνικά Προβλήματα», οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν καταξιωμένους εισηγητές οι οποίοι κατέθεσαν με μεγάλη προθυμία και ανιδιοτελώς τις έγκυρες επιστημονικές τους γνώσεις. Αξιοσημείωτη η παρουσία της Βυζαντινολόγου, Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ, του Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών κ. Πάνου Λιγομενίδη κ.α.

Η επιτυχία του εγχειρήματος δημιουργεί την ευθύνη αλλά και την υποχρέωση, στην όποια Νέα  Δημοτική Αρχή προκύψει μέσα από τις εκλογικές διαδικασίες του «Καλλικράτη», όχι μόνο να συνεχίσει την λειτουργία αυτού τόσο σημαντικού θεσμού αλλά και να φροντίζει για την συνεχή αναβάθμιση του, με  ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον τόπο και τους ανθρώπους του.

Ο Δήμος Φερών ευχαριστεί θερμά όλους όσους και με κάθε τρόπο συνέβαλαν στην επιτυχία του Α.Λ.Π.και πάνω από όλους τους σπουδαστές που με τόση θέρμη το αγκάλιασαν, και βέβαια τα τοπικά και όχι μόνο Μ.Μ.Ε. για την στήριξη τους.

Πληροφορίες: 6932414063, κ. Ελένη Βουγιούκαλου και www.alp-feres.gr.


Συντάκτης news 24 Ιουνίου, 2010 11:18

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV