Τα παραδοσιακά προϊόντα της ΑΜΘ στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης

Συντάκτης Νewsroom 23 Ιουνίου, 2011 07:37

Τα παραδοσιακά προϊόντα της ΑΜΘ στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης


Το Δίκτυο Γυναικείων Αγροτουριστικών Συνεταιρισμών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διοργανώνει το Σάββατο 25 Ιουνίου από τις 9.00 μέχρι τις 15.00 στη κεντρική πλατεία της Ξάνθης εκδήλωση γνωριμίας των ξανθιωτών με τα παραδοσιακά προϊόντα της Περιφέρειας.


Στο χώρο που θα εκτεθούν τα προϊόντα των συνεταιρισμών οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να αντλήσουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο παρασκευής, τις συνταγές και την τεχνοτροπία των γυναικών και να προμηθευτούν γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες, χειροποίητα ζυμαρικά, εργόχειρα, μαντίλες, πλεκτά και κεντήματα. Μυστικά του Πόντου και της Μικράς Ασίας, αρώματα της Θράκης και η κουλτούρα των γυναικών της ορεινής Ξάνθης συνθέτουν το μωσαϊκό των χαρακτηριστικών της παράδοσης στην Περιφέρειά μας.

Η εκδήλωση αποτελεί μία ευκαιρία να αναδειχθεί η τοπική κουζίνα και παράδοση και να συναντηθεί με τις συνήθειες των κατοίκων της ΑΜΘ.

Υπενθυμίζεται ότι το εκθετήριο του Δικτύου Γυναικείων Αγροτουριστικών Συνεταιρισμών ΑΜΘ βρίσκεται στο 8ο χλμ Ξάνθης- Σταυρούπολης και λειτουργεί Δευτέρα- Πέμπτη- Παρασκευή: 12.00-18.00 και Σάββατο- Κυριακή 11.00- 18.00.

 


Συντάκτης Νewsroom 23 Ιουνίου, 2011 07:37

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV