Συνεχίζονται οι συλλήψεις διακινητών στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Συντάκτης Νewsroom 30 Μαΐου, 2011 07:46

Συνεχίζονται οι συλλήψεις διακινητών στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Συνελήφθη τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (28-05-2011), από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Α.Δ. Ορεστιάδας, ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αφγανιστάν, ηλικίας 21 ετών, κάτοικος Τουρκίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών στο Ελληνικό έδαφος.

Ειδικότερα, από ομάδες αστυνομικών, που έχουν συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο προαναφερόμενος στην παρέβρια περιοχή Ορεστιάδας, διότι με πλαστική βάρκα μετέφερε παράνομα από την Τουρκία στη Χώρα μας δέκα τέσσερις λαθρομετανάστες.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

Μία (1) πλαστική βάρκα και

Δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες  παραπέμφθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.  Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.

Υπενθυμίζεται ότι, για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή ευθύνης μας, έχει καταρτισθεί ειδικό σχέδιο και οι ομάδες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό έχουν στελεχωθεί με κατάλληλο προσωπικό και έχουν εξοπλισθεί με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό ( θερμικές κάμερες, κ.λ.π). Στο πλαίσιο αυτό, από τις αρχές του έτους, έχουν συλληφθεί συνολικά είκοσι πέντε (25) διακινητές λαθρομεταναστών.

 


Συντάκτης Νewsroom 30 Μαΐου, 2011 07:46

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV