Συνεχίζεται η δωρεάν μεταφορά των ΑμεΑ με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Συντάκτης Νewsroom 4 Φεβρουαρίου, 2011 11:27

Τα άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμΕΑ) θα εξακολουθήσουν να έχουν δωρεάν μετακινήσεις, ή τις εκπτώσεις, που δικαιούνται, παρά το προσωρινό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη μη υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Η διευκρίνιση ήλθε από το υπουργείο Υποδομών με αφορμή σχετική ερώτηση, που κατέθεσαν βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς. Σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείου, υπάρχει παλαιότερη υπουργική απόφαση που προβλέπει πως ακόμη και αν έχει λήξει η σύμβαση του αρμόδιου Υπουργείου με τα αστικά λεωφορεία, η κάρτα ισχύει μέχρι την υπογραφή της νέας σύμβασης.


Διευκρινίζεται ότι δωρεάν μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ή έκπτωση στο εισιτήριο, έχουν ειδικές ομάδες πολιτών, όπως ΑμΕΑ, στρατιώτες, αστυνομικοί, φοιτητές, μαθητές, πολύτεκνοι, συνταξιούχοι άνω των 65 ετών κ.α. και το αρμόδιο Υπουργείο, στο οποίο υπάγονται, υπογράφει κάθε χρόνο μία σύμβαση με τους φορείς των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, στους οποίους καταβάλλει ένα ποσό ως αποζημίωση.

Σύμφωνα με το υπουργείο, το θέμα σύντομα θα επιλυθεί. Διευκρινίζεται, δε, ότι δεν έχει δοθεί καμία εντολή στους οδηγούς των αστικών λεωφορείων να μη δέχονται τις υπάρχουσες κάρτες των ΑμΕΑ.

Πηγή: ΔΟΛ

Να σημειωθεί, ότι στα τέλη Δεκεμβρίου είχε προηγηθεί παρέμβαση και από τη βουλευτή Έβρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ελένη Τσιαούση, η οποία είχε καταθέσει αναφορά στο αρμόδιο υπουργείο σχετικά με το ζήτημα της μεταφοράς των ΑμεΑ στον νομό Έβρου.


Συντάκτης Νewsroom 4 Φεβρουαρίου, 2011 11:27

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV