Συνελήφθη Τούρκος διακινητής στα Μαράσια

Συντάκτης Νewsroom 24 Μαΐου, 2011 08:24

Συνελήφθη τις πρωινές ώρες της Δευτέρας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Α.Δ. Ορεστιάδας, ένας αλλοδαπός, υπήκοος Τουρκίας, ηλικίας 23 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών στο Ελληνικό έδαφος.

Ειδικότερα, από ομάδες αστυνομικών, που έχουν συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο προαναφερόμενος στην παρέβρια περιοχή Μαρασίων Ορεστιάδας, διότι με πλαστική βάρκα μετέφερε παράνομα από την Τουρκία στη Χώρα μας εννέα λαθρομετανάστες, ενώ με την σύλληψή του απετράπη η παράνομη είσοδος στο Ελληνικό έδαφος, σε άλλους δέκα περίπου λαθρομετανάστες που περίμεναν στην τουρκική πλευρά.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε μία πλαστική βάρκα. Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.

Υπενθυμίζεται ότι, για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή ευθύνης μας, έχει καταρτισθεί ειδικό σχέδιο και οι ομάδες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό έχουν στελεχωθεί με κατάλληλο προσωπικό και έχουν εξοπλισθεί με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό ( θερμικές κάμερες, κ.λ.π). Στο πλαίσιο αυτό, από τις αρχές του έτους, έχουν συλληφθεί συνολικά είκοσι τρεις  διακινητές λαθρομεταναστών.

 


Συντάκτης Νewsroom 24 Μαΐου, 2011 08:24

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV