Συναυλία μουσικής δωματίου στο Ωδείο Φαέθων

Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 27 Φεβρουαρίου, 2020 09:30

Συναυλία μουσικής δωματίου στο Ωδείο Φαέθων

Συναυλία Μουσικής Δωματίου για φλάουτο, κλαρινέτο και πιάνο στο Ωδείο Φαέθων.

Ο Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης διοργανώνει συναυλία Μουσικής Δωματίου για φλάουτο, κλαρινέτο και πιάνο με τον φλαουτίστα Νίκο Ζήση, τον κλαρινετίστα Γιώργο Καραγκούνη και τον πιανίστα Θανάση Τρικούπη. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 8:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου “Φαέθων” – Μουσική Εταιρεία Αλεξανδρούπολης.

Λίγα λόγια για τον Νίκο Ζήση…

Swiss Approval

Ο Νίκος Ζήσης είναι διπλωματούχος απόφοιτος του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και κάτοχος πτυχιακού και μεταπτυχιακού τίτλου του Μουσικού Πανεπιστήμιου του Γκρατς της Αυστρίας στον τομέα «σολιστικό Φλάουτο», σπουδές για τις οποίες είχε λάβει και υποτροφία «Αλ. Τριάντη» του Σωματείου «Σύλλογος Φίλων της Μουσικής» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για δύο χρόνια. Διετέλεσε Α΄ κορυφαίος φλαουτίστας της Δημοτικής Ορχήστρας Λάρισας, Β΄ Κορυφαίος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και συμμετέχει μέχρι και σήμερα στο σχήμα Αρχαίας ελληνικής μουσικής “Ορφεία Αρμονία”, επικεφαλής του οποίου είναι ο Δημήτρης Δελφινόπουλος.
Σήμερα εργάζεται ως καθηγητής φλάουτου στο Ωδείο “Φαέθων” Αλεξανδρούπολης, στη Μουσική Σχολή “Θράκες” και στο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής. Δίνει τακτικά ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου συνεργαζόμενος με σημαντικούς καλλιτέχνες και μουσικά σύνολα.

Λίγα λόγια για τον Γεώργιο Καραγκούνη…

Ο Γεώργιος Καραγκούνης είναι διπλωματούχος κλαρινέτου (τάξη Κοσμά Παπαδόπουλου). Αυτήν την περίοδο πραγματοποιεί τις σπουδές του στη Γερμανία, στο Μουσικό Πανεπιστήμιο της Κολωνίας, με εξειδίκευση στο κλαρινέτο υπό την επίβλεψη του καθηγητή Ralph Manno.
Έχει συμμετάσχει και διακριθεί σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς, σεμινάρια – masterclasses καθώς επίσης έχει παίξει και συμπράξει με αρκετά σύνολα μουσικής δωματίου και με σημαντικές ορχήστρες (Royal Concertgebouw Orchestra, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Mediterranean Youth Orchestra, Kammerorchester Wuppertal, Hochschulorchestra Köln, κ.α.) ως μέλος και ως σολίστ.

Λίγα λόγια για τον Θανάση Τρικούπη…

Ο Θανάσης Τρικούπης σπούδασε πιάνο στο Conservatoire Européen de Musique de Paris, σύνθεση και διεύθυνση ορχήστρας στο Μουσικό Πανεπιστήμιο του Graz (Magister der Künste με διάκριση) και μουσικολογία (διδακτορικές σπουδές) στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. Κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος (2019 – 2020) διδάσκει πιάνο στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Ως πιανίστας διακρίθηκε το 1991 κερδίζοντας το Α΄ Βραβείο σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου. Έχει συνεργαστεί με πλήθος ακαδημαϊκών και καλλιτεχνικών φορέων, όπως: Ακαδημαϊκές Συμφωνικές Ορχήστρες του Πανεπιστημίου Θράκης της Αδριανούπολης και του Ε.Μ.Π., με το Πανεπιστήμιο του Bielefeld, το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής, το Ensemble Neuer Musik του Μουσικού Πανεπιστημίου του Graz, το Musikforum και Ηörfest της πόλης του Graz, με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Ακαδημαϊκών του Βερολίνου, την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, τον Οργανισμό του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τον Γαλλοελληνικό Σύνδεσμο Αθηνών, το Ινστιτούτο GOETHE, το Αμερικανικό Κολλέγιο, το Φεστιβάλ Νέας Μουσικής της Κύπρου, καθώς και με διάφορους Γερμανοελληνικούς Συλλόγους.

Στη συναυλία θα ακουστούν έργα γραμμένα για τρίο (φλάουτο-κλαρινέτο-πιάνο) των J. Clinton, Saint Saens, D. Shostakovich και άλλων.

Είσοδος με προσκλήσεις


Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 27 Φεβρουαρίου, 2020 09:30

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV