Συνάντηση Δερμεντζόπουλου – Δένδια για στρατιωτική θητεία και για ζητήματα στελεχών των Εν. Δυνάμεων

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 3 Νοεμβρίου, 2023 14:19

Συνάντηση Δερμεντζόπουλου – Δένδια για στρατιωτική θητεία και για ζητήματα στελεχών των Εν. Δυνάμεων

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Έβρου, Χρήστος Δερμεντζόπουλος, με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια.

Ακολουθεί δήλωση του Βουλευτή:

«Στη συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδια, συζητήσαμε για την εισαγωγή δεξιοτήτων στη στρατιωτική θητεία και για πολλά σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.


Ζητήματα όπως είναι η μεταφορά τους, η στέγαση, η φαρμακευτική τους κάλυψη αλλά και το συνταξιοδοτικό – βαθμολογικό ζήτημα, τα οποία έχω συζητήσει διεξοδικά με τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και εκπροσώπους τους, σε διαδοχικές συναντήσεις μας.

– Εισαγωγή Δεξιοτήτων στη Στρατιωτική Θητεία

Το 2017 από τη θέση τότε του Τομεάρχη Άμυνας της ΟΝΝΕΔ είχαμε προτείνει την εισαγωγή δεξιοτήτων κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας. Μια θητεία που δεν θα αλλοιώνεται ο χαρακτήρας της στρατιωτικής εκπαίδευσης, αλλά παράλληλα θα εμπλουτίζεται με γνώσεις, δεξιότητες και εργασιακή εμπειρία.

Χαίρομαι γιατί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας υλοποιεί αυτή τη φιλοδοξία και σκέψη, εφαρμόζοντας ένα σχέδιο που πολλές χώρες, εδώ και χρόνια, έχουν υιοθετήσει.

– Ζητήματα Ασφαλούς Μετακίνησης του Προσωπικού του Στρατού.

Επιβάλλεται ο εκσυγχρονισμός και η ανακατανομή οχημάτων του ελληνικού στρατού με πρωτεύοντα στόχο την ασφάλεια του προσωπικού.

– Επίλυση του Συνταξιοδοτικού – Βαθμολογικού ζητήματος των Επαγγελματιών Οπλιτών

– Στεγαστικές Ανάγκες Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Ζήτησα από τον Υπουργό να εξεταστούν περιοχές και στον Έβρο, όπου υπάρχουν ανάγκες για Στρατιωτικά Οικήματα.

 – Φαρμακευτική Κάλυψη Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Να εκδοθεί Κ.Υ.Α. για την έναρξη εφαρμογής του άρθρου 21 του Ν.5018 «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων». Θα μπορούν ουσιαστικά οι ασφαλισμένοι των τριών σωμάτων στρατού – Γενικό Επιτελείο Στρατού, Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Γενικού Επιτελείου Ναυτικού – καθώς και των μελών των οικογενειών τους, να απευθύνονται σε όλα τα φαρμακεία της χώρας.

Για όλα τα ανωτέρω ζητήματα ο Υπουργός, θα επανέλθει σύντομα με διευκρινίσεις και τις ανάλογες αποφάσεις.

Από την πλευρά μου να συγχαρώ την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τόσο τον Υπουργό, Νίκο Δένδια, όσο και τον Υφυπουργό, Γιάννη Κεφαλογιάννη για τη συστηματική δουλειά και την εξαιρετική συνεργασία μας».


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 3 Νοεμβρίου, 2023 14:19

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV