Στο “κόκκινο” η Ροδόπη – Σε lockdown από αύριο ο νομός

Συντάκτης Νewsroom 29 Οκτωβρίου, 2020 12:54

Στο “κόκκινο” η Ροδόπη – Σε lockdown από αύριο ο νομός

Την ανακοίνωση νέων μέτρων διάρκειας ενός μήνα προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, ενώ ανακοίνωσε ότι περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας και της Ροδόπης περνούν στο «επίπεδο 4» και μπαίνουν σε lockdown. 

«Πρέπει όπως και στην πρώτη φάση όπου πήραμε μέτρα νωρίς, να λάβουμε ξανά και πιο έγκαιρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες αυστηρότερα μέτρα ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα, να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και να μειώσουμε την πίεση η οποία ασκείται στο σύστημα υγείας. Αύριο θα ανακοινώσω ένα νέο σχέδιο δράσης διάρκειας ενός μήνα» ανέφερε. «Θα ξαναπώ ότι ο στόχος μας παραμένει η αποφυγή ενός καθολικού lockdown για αυτό και θα προχωρήσουμε σε μια περαιτέρω ενίσχυση των στοχευμένων περιορισμών. Μια πολιτική η οποία όμως πρέπει να εφαρμοστεί με τρόπο απόλυτο» είπε στο υπουργικό. 

Ανακοίνωσε ότι οι περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας και της Ροδόπης περνούν στο «επίπεδο 4» και θα ισχύσουν τα μέτρα για τις περιοχές που βρίσκονται «στο κόκκινο». «Από σήμερα πρέπει να παρθούν κάποιες έκτακτες αποφάσεις. Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα μπαίνουν στο κόκκινο, αυτό σημαίνει ότι αναστέλλονται οι περισσότερες λειτουργίες πλην όμως, τονίζω, του λιανεμπορίου και του σχολείου», τόνισε ο πρωθυπουργός.


Όπως διευκρίνισε, τα μέτρα στις τρεις περιοχές θα ισχύσουν από αύριο Παρασκευή. 


Συντάκτης Νewsroom 29 Οκτωβρίου, 2020 12:54

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV