Στην Ορεστιάδα συνεδρίασε το ICC – διεθνές εμπορικό επιμελητήριο Ελλάδας

Συντάκτης Νewsroom 29 Ιουνίου, 2020 11:08

Στην Ορεστιάδα συνεδρίασε το ICC – διεθνές εμπορικό επιμελητήριο Ελλάδας

Το Σάββατο 26 Ιουνίου το ICC – διεθνές εμπορικό επιμελητήριο Ελλάδας πραγματοποίησε την πρώτη του εκτός έδρας συνεδρίαση στην πόλη της Ορεστιάδας και στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.

Όπως τόνισε μιλώντας και στον αέρα του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ ο Πέτρος Δούκας, πρόεδρος του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, η Ορεστιάδα επιλέχθηκε συμβολικά για εθνικούς λόγους, ως έκφραση στήριξης της ακριτικής περιοχής.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε παρουσία των μελών του Δ.Σ του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, του Δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, των βουλευτών Έβρου της ΝΔ Αναστάσιου Δημοσχάκη και Χρήστου Δερμεντζόπουλου, του προέδρου του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλου Τοψίδη και του προέδρου του Επιμελητηρίου Ροδόπης Νικόλαου Αγγελίδη.

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας ενημέρωσε τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου Ελλάδας για την κατάσταση και την ιδιαιτερότητα της περιοχής καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις του μεταναστευτικού.

Ο πρόεδρος του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στους κατοίκους της περιοχής ως “διαδόχους του μολών λαβέ“, μίλησε για τις εντυπώσεις από την περιοχή αλλά και τις προοπτικές για επενδύσεις που υπάρχουν και φυσικά για τις δυσκολίες για το εμπόριο σε διεθνές επίπεδο ενώ έκλεισε λέγοντας χαρακτηριστικά “φεύγουμε συγκινημένοι“.

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας με την σειρά του εξέφρασε την ικανοποίησή του για αυτήν την πρωτοβουλία με πολλαπλό συμβολισμό του διεθνούς εμπορικού επιμελητηρίου Ελλάδας ενώ τις ευχαριστίες του για την επίσκεψη εξέφρασε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης προσθέτοντας πως κάθε συνεργασία με το διεθνές εμπορικό επιμελητήριο θα έχει θετικά αποτελέσματα.

Επίσκεψη του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου στο Επιμελητήριο Έβρου

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη, Παρασκευή 26 Ιουλίου 2020, ο Πέτρος Δούκας, Πρόεδρος του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ΔΕΕ), συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο Νικόλαο Αγγελίδη (ΕΒΕ Ροδόπης) και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τον Βασίλειο Κούτση (Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας) και τον Γεώργιο Ανδρέου (Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά) επισκέφθηκαν το Επιμελητήριο Έβρου. Στην συνάντηση το Επιμελητήριο Έβρου εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο κ. Χριστόδουλο Τοψίδη και τον υπεύθυνο Γ.Ε.ΜΗ. κ. Δημήτριο Μπακαλίδη.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου παρουσίασε την παρούσα κατάσταση και εστίασε στις υφιστάμενες προκλήσεις και προοπτικές. Αρχικά αναφέρθηκε στην ανάγκη της αναθεώρησης του Κυβερνητικού σχεδιασμού για τα μεγάλα έργα, ώστε να ενταχθεί το έργο της ηλεκτροκίνησης που αποτελεί σημαντικό έργο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικής θέσης της περιοχής. Στη συνέχεια, με αφορμή την εξειδίκευση του κ Κούτση στην ανάπτυξη λιμενικών υποδομών, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται του λιμένα Αλεξανδρούπολης. Πιο ειδικά έγινε αναφορά στην παρούσα κατάσταση των λιμενικών υποδομών, τη συμβολή τους στην επιχειρηματική ανάπτυξη, γενικότερες προοπτικές ενώ τέθηκαν στοχευμένες προτάσεις για την προσέλκυση επενδύσεων. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κ Τοψίδης,   ανέπτυξε προς τους καλεσμένους λεπτομέρειες σχετικά με τον προσανατολισμό των Επιμελητηρίων της Π.Α.Μ.Θ., προς μια περιφερειακή στρατηγική επιχειρηματικής ανάπτυξης. Μια στρατηγική η οποία εστιάζει σε στοχευμένες ενέργειες βάση των ιδιαίτερων γνωρισμάτων και δυνατοτήτων κάθε περιφερειακής ενότητας και ακολούθησε μια συνοπτική παρουσίαση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, των επιχειρήσεων και της βιομηχανίας στην Π.Ε. Έβρου. Η παρουσίαση έκλεισε με την αναφορά στην ΒΙ.ΠΕ. και σε ζητήματα που γενικότερα μπλοκάρουν την ανάπτυξη των ΒΙ.ΠΕ. ανά την Ελλάδα.  

Ο Πρόεδρος και τα μέλη Διοίκησης του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητήριου εκφράσανε την επιθυμία τους για την ενίσχυση της συνεργασίας και συνεισφοράς για την στήριξη του Επιμελητηρίου Έβρου και αποφασίστηκε η συνεργασία για τον σχεδιασμό κοινών δράσεων το 2021 το Επιμελητήριο Έβρου γιορτάζει τα 100 χρόνια από την σύσταση του.


Συντάκτης Νewsroom 29 Ιουνίου, 2020 11:08

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV