Σε αιμοδοτική καραντίνα μέχρι τον Μάρτιο η περιοχή της Ορεστιάδας

Συντάκτης Νewsroom 17 Σεπτεμβρίου, 2020 11:17

Σε αιμοδοτική καραντίνα μέχρι τον Μάρτιο η περιοχή της Ορεστιάδας

Σε αιμοδοτική καραντίνα τίθεται η ευρύτερη περιοχή της Ορεστιάδας λόγω του κρούσματος ελονοσίας που εντοπίστηκε.

Η αιμοδοτική καραντίνα θα διαρκέσει μέχρι και τις 8 Μαρτίου 2021, όπως αναφέρει στην σχετική ανακοίνωση ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων και Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών Έβρου Παναγιώτης Φυδανάκης:

Μετά το κρούσμα Ελονοσίας που παρουσιάστηκε σε κάτοικο στην περιοχή της Ορεστιάδας κρίθηκε επιτακτικό να τεθούν σε καραντίνα οι παρακάτω περιοχές: Θούριο, Χειμώνιο, Παλιά Σαγήνη, Νέα Ορεστιάδα, Πύργος, Λεπτή, Νεοχώρι, Σάκος, Καβύλη, Ν. Βύσσα. Η διάρκεια της οποίας είναι από τις 8/9/2020 έως 8/3/2021. Αυτό σημαίνει ότι για το διάστημα αυτό δεν θα πραγματοποιούνται για τους αιμοδότες που διαμένουν στις  παραπάνω περιοχές ακόμη και αν ο αιμοδότης διανυχτερεύσει για ένα βράδυ σε αυτές. Ως εκ τούτο οι εξορμήσεις και οι αιμοληψίες για αυτό το διάστημα από τους τοπικούς εθελοντικούς συλλόγους αυτών των περιοχών ματαιώνονται επ’ αόριστο έως ότου εκδοθούν νέες οδηγίες. 

     Κατά συνέπεια όλων αυτών και ως γίνεται κατανοητό θα επέλθει σημαντική μείωση σε μονάδες αίματος με τις ανάγκες να παραμένουν αυξημένες. Για τον λόγο αυτό προσκαλούμε και προτρέπουμε τους τακτικούς αιμοδότες που δεν κατοικούν αλλά ούτε έχουν διανυχτερεύσει για αυτό το διάστημα σε αυτές τις περιοχές, να προγραμματίσουν την αιμοδοσία τους άμεσα αλλά και νέους αιμοδότες να ενισχύσουν αυτήν την δύσκολη περίοδο.

ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ – ΣΩΣΕ ΖΩΗ

Εκ του Δ.Σ. ο Πρόεδρος Φυδανάκης Παναγιώτης


Συντάκτης Νewsroom 17 Σεπτεμβρίου, 2020 11:17

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV