Σαμοθράκη: Δωρεάν παράδοση μαθημάτων νοηματικής γλώσσας

Συντάκτης Νewsroom 29 Οκτωβρίου, 2020 16:12

Σαμοθράκη: Δωρεάν παράδοση μαθημάτων νοηματικής γλώσσας

O Δήμος Σαμοθράκης, σε συνεργασία με τη σχολή ‘”ΓΕΦΥΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ”, μετά την συγκλονιστική απήχηση που είχε η πρόσκληση ενδιαφέροντος προς του Δημότες του, με ήδη 43 συμμετοχές, ξεκινά την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020 δωρεάν παράδοση μαθημάτων νοηματικής γλώσσας σε παιδιά, εφήβους και ενήλικους.

Τα μαθήματα θα διεξάγονται Τρίτη με Παρασκευή στο Πνευματικό Κέντρο στη Χώρα Σαμοθράκης, με απόλυτη τήρηση των κανόνων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Για ενδιαφερόμενους οι εγγραφές συνεχίζονται και μπορούν να απευθύνονται στο ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΤΗΛ. 2551098097Η δράση υλοποιείται χάρη στην εθελοντική πρωτοβουλία μελών της σχολής «ΓΕΦΥΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» που διαμένουν στο νησί και τους οποίους ο Δήμος ευχαριστεί θερμά.Η Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (Ε.Ν.Γ.) είναι η φυσική γλώσσα των κωφών στην Ελλάδα και είναι αναγνωρισμένη και ως η επίσημη γλώσσα τους με νομοθετική ρύθμιση του ελληνικού κοινοβουλίου (ν.2817/2000). Το γεγονός ότι η Ε.Ν.Γ. αποτελεί την γλώσσα των κωφών στην Ελλάδα δεν σημαίνει ότι απεικονίζει την ελληνική γλώσσα ή ότι προέρχεται από αυτήν.

Αντίθετα πρόκειται για αυτόνομο γλωσσικό σύστημα με δικούς της κανόνες και δικό της συντακτικό και όχι παντομίμα ή συμβολική γλώσσα. Η δράση αποτελεί την απαρχή για μια σειρά δράσεων και παρεμβάσεων που προγραμματίζει ο Δήμος με σκοπό να καταστεί το νησί της Σαμοθράκης, περισσότερο φιλικό σε ανθρώπους με ειδικές ικανότητες.


Συντάκτης Νewsroom 29 Οκτωβρίου, 2020 16:12

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV